Witam.
Zastanawiam sie na kupnie nowego zasilacza CHIEFTEC 450W
http://www.allegro.pl/item213202342_chi … ratis.html
Czy to dobry wybur
Witam.
Zastanawiam sie na kupnie nowego zasilacza CHIEFTEC 450W
http://www.allegro.pl/item213202342_chi … ratis.html
Czy to dobry wybur
lepiej amacrox 450
dobry, ja nigdy nie narzekałem na chiefteca 360W służył mi ponad 2 lata - bezawaryjne, jednak że za 160zł kupisz coś fajniejszego i wydajniejszego:
W trakcie zastanawiania się przejrzyj ten temat:
:o
zły ten zasilacz nie jest, ale dosyć głośny podobno… za niższą cenę dostaniesz amacrox ax450pnf ;]
zważywszy na średnicę wiatraka (widocznego na zdjęciu) to pewnie nie jest głośny. solidniejsze wykończenie kabli (+ na korzyść Chiefteca)
12cm normalka w nowych zasilaczach ;] pewnie głośny nie jest, ale za mniejsze pieniądze amacrox ax450pnf ;]
a chwilę wcześniej
:P:P:P :x
tak gdzieś czytałem w necie, dla jednego głośne nie jest dla drugiego jest ;] dla mnie głośny jest mój wentylator na procu a dla mojego kolegi jest cichutki bo jego chodzi jak kosiarka :mrgreen: sorka za zamęt i tak :oops:
Może jest głośny może nie ale w każdym razie to nie to co już kiedyś było chieftec troche się skiepścil
A po za tym ten 450W ma słabszą 12V od amacroxa ;]
Ja mam Chiefteca 450 W. Wcale nie jest głośny, jak narazie nie mam z nim problemów. Musisz wybrać Chieftec-Amacrox. Ja mam Chiefteca ale jednak troszeczke większy plus daje na korzyśc Amacroxa
Mi dzisiaj (j.w ktoś dal link) forumowicze doradzili Amacroxa którego będę brał Myślę że też możesz na niego wyłożyć pieniążki
Chiefteci wyją-sprawdzone na 100%-wiem bo mam. A ta ich regulacja obrotów to wielka lipa.
Więc brał bym Amacroxa
U mnie nie wyje bo wiatraczek przez 80% czasu nie pracuje- nagrzeje sie potem 5 min pracuje i tak co godzine po 5 min roboty (mam szefa 450W to wiem
Ja też mam i wcale NIE WYJE
Wyje nie wyje jest rozrzut lub inne odczucia, zwykle wentyl pracuje na 3000 rpm, Amacrox ma więcej na +12, 29A, Chieftec 450 25A tyle samo ma np Amacrox 350W (AX400) + w każdym Warriorze jest wentyl Yate Loon, ta firma robi bardzo dobre wentyle.
W moim modelu GPS 400AA od włączenia chodzi na max obrotach. Więc albo coś jest skopane albo ten model im nie wyszedł. Ale rozmawiałem z innymi osobami co maja te same zasilacze i mówią że też im wyje od momentu włączenia kompa.