Chińskie znaczki, brak internetu. Prośba o sprawdzenie FRST


(Michał_misiek) #1

Witam serdecznie, 

brak internetu w przeglądarkach Microsoft Edge, Internet Explorer, 

wykonano ccleaner, adwcleaner

 

Podmienione DNSy w kartach sieciowych na “ręczne”

 

Dalej problemy, prośba o sprawdzenie…

 

http://www.wklej.org/id/2903176/

 

http://www.wklej.org/id/2903188/

 

Dziękuję


(Atis) #2

Kliknij w TELECHARGER i pobierz RepairDNS
Uruchom RepairDNS i kliknij GO. Powtarzaj skanowanie aż nie wykryje żadnych zagrożeń.

Pokaż nowe logi z FRST.


(Michał_misiek) #3

Tak, wykonałem, już 0 błędów. 

 

nowy FRST:

http://www.wklej.org/id/2903435/

 

http://www.wklej.org/id/2903436/


(Atis) #4

Odinstaluj groover, SafeFinder, Sunshine.

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

Uruchom FRST i kliknij Napraw (Fix). Pokaż raport z usuwania Fixlog.
Kliknij Skanuj (Scan) i pokaż nowy raport z FRST bez Addition i Shortcut.


(Michał_misiek) #5

Nowy FRST

 

http://www.wklej.org/id/2903529/

 

w trakcie naprawy zainstalowałem wcześniej odinstalowanego Google Chrome

 

przy uruchomieniu pojawia się błąd:

Nie udało się wczytać rozszerzenia z:

C:\Users\ASUS\AppData\Local\kemgad…ink.

Brak pliku manifestu lub nie można go odczytać.

 

 

EDIT, 

tego pozbyłem się uruchamiając raz jeszcze adwcleaner. 

Pozdrawiam

 


(Atis) #6

Przywracanie ustawień domyślnych Chrome

 

Zapisując ustaw kodowanie na UTF-8

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

Uruchom FRST i kliknij Napraw (Fix). Skasuj folder C:\FRST
Czyszczenie folderów Przywracania systemu
Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware
Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium: KLIK
Przeczytaj w jaki sposób należy instalować programy: KLIK - KLIK - KLIK

 


(Michał_misiek) #7

Wykonałem wszystko,

Malwarebytes usunął infekcje. 

 

Ale podczas któregoś z rzędu ładowania Google Chrome pojawia się błąd i ładuje się strona:

9o0gle.com

 

Poza tym, blokuje ją avast zainstalowany w systemie. 

 

Po ustawieniach fabrycznych problem ustępuje tylko na kilka włączeń przeglądarki


(Atis) #8

Może masz włączoną synchronizację danych z serwerem i przywraca szkodliwe ustawienia.

Poza tym szkodliwy adres może być zapisany w właściwościach skrótu od przeglądarki.

Kliknij prawym na ikonie od przeglądarki -> Właściwości -> Element docelowy


(Michał_misiek) #9

Nie, synchronizacja danych z serwerem jest wyłączona. 

 

Był zmieniony Element Docelowy we Właściwościach przeglądarki, 

odinstalowałem ją ponownie, wyczyściłem wszystkie pozostałości po niej i zainstalowałem ponownie. 

 

Zobaczę teraz. Dzięki!

Wciąż to samo, coś jak by samo podmieniało ten element docelowy…

 

Proszę o sprawdzenie raz jeszcze…

 

http://wklej.org/id/2904951/

 

http://wklej.org/id/2904952/


(Atis) #10

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

Uruchom FRST i kliknij Napraw (Fix). Pokaż raport z usuwania Fixlog.
Kliknij Skanuj (Scan) i pokaż nowy raport z FRST i Addition.