Chłodzenie do q6600 po oc

Fera 3 - ten za ~100 zł. :slight_smile: Pewnie jakby porónać Ferę z tymi Twojego kolegi jakby wszystkie były nowiuśkie, to byłoby podobnie, jednak Fera ma dodatkową zaletę w postaci zestawu na 2 wentylator. No i w Twoim wypadku - będzie nowiuśka. :stuck_out_tongue:

A na morele jest za 99zl no ok moge wziąć, a polecisz mi jakąś obudowe do 160zl

Hmm…jak na obudowę masz 160 zł + chłodzenie 100 zł…to matematyka prosta. :stuck_out_tongue: A w takim razie myślę, że da się połączyć przyjemne z pożytecznym.

Dychę uzbierasz skądś gdzieś jakoś na pewno. :wink: Obudowa ma domyślnie jeden wyrzucający ciepłe powietrze wentylator, z czasem dorzucisz chociaż ze dwa kolejne (120mm wentylatorki są po 20 zł, wystarczy SPC Zephyr).

1 polubienie

No okk, dzięki za pomoc

Drodzy! :slight_smile:

(sorry za odkopywanie starego tematu, ale uznałem, że nie warto zakładać kolejnego)

Podkręciłem jednego ze swoich “kładów” do stabilnych 3,16. Teraz czas na chłodzenie. Mam jeden sklep pod nosem, więc wybrałbym się do nich i coś kupił na szybko. Tylko… co? Czy możecie w swojej łaskawości zerknąć na poniższy link i napisać, który z coolerów ogarnie Q6600?

https://allegro.pl/uzytkownik/carolus_pl/chlodzenie-i-tuning-chlodzenie-procesorow-260029?order=p&bmatch=baseline-n-ele-1-0-0131

Dzięki z góry :slight_smile:

ps. to nie jest reklama

Na dany socket masz aż 1 chłodzenie:

Na pewno? W opisach “coolerów” jest trochę dla 775.

Szkoda że w parametrach ogłoszenia nie podają…
To z tańszych, które dadzą radę masz np to:

Bardzo dziękuję :slight_smile:

Edit: i tym oto sposobem jest stabilne 3,4GHz, przy temp. rdzeni w stresie max 68 stopni :smiley: