Chcialbym wymienic wentylatory w karcie graficznej i procesorze a mam na to max 120 zl. Moglby mi ktos poradzic jakies wydajne uklady chlodzenia? Co myslicie o tym zestawie:
Co o tym myslicie? Dodam ze procesor strasznie mi sie grzeje, w spoczynku ma 54*C, (E7200 2,53GHz Box). Karta graficzna przy podkreceniu zegarow o 100MGz osiaga w stresie 68*C. Chcialbym glowie podkrecic procesor do min 3.0 GHz, ale bez zmiany napiecia nie ruszy. Wystarczy taki system chlodzenia? Acha i chcialbym kupic jeszcze do tego jakis zasilacz do ok 200zl. Jaki polecacie? Pozdrawiam
nic nie montowalem, byl skladany w serwisie. Otwieralem tylko obudowe do czyszczenia wentylatorow. to co zrobic z ta temperatura? jechac z tym do serwisu czy montaz nowego ukladu chlodzenia pomoze?
Sprawdź czy radiator dobrze przylega do procka, czy się sztywno trzyma, jak nie to zamocuj dobrze. Jeśli to nie pomoże to sprawdź w ogóle paluchem czy radiator ma te 50st, na pewno jeśli tyle ma to poczujesz. Jeśli jednak będzie chłodny to pewnie masz uwalone czujniki w procku:)
radiator jest chlodny. To albo mam zwalone czujniki albo zle pasta nalozona ;/ jechac z tym do serwisu czy poprostu kupic sobie nowa paste i nowy wentylator i samemu to zrobic? mozna cos zepsuc nakladajac paste i nowy wentylator?
Włącz jakąś grę pograj 30 minut, nie wyłączaj gry graj cały czas, wstań od kompa, dotknij radiator jak będzie bardzo gorący to nic nie kłamie jak zimny to good. (uwalone czujniki procka)
Wracając do chłodzenia to twój wybór ogólnie to katastrofa
do procesora tego kup Pentagram Karakoum za ok. 80 zł
karta graficzna , a jaką masz co prawdą trochę przektroczy budżet ale będzie wydajnie jak kupisz ARCTIC COOLING ACCELERO S2 do tego jakis tani wentyl 12cm za 15zł np. http://allegro.pl/item532991359_arctic_ … ilent.html
zasilacz ? podaj dokładnie specyfikację komputera. i ewentualnie plany na przyszłość.
karta graficzna GeForce 9600GT 512MB, zegary podkrecone z 650MHZ–>750MHz (procesor), 900MHz–>1000MHz (pamiec). Zasilacz do O/C no i do dodatkowych wentylatorow, mysle ze 500-550W. jakies propozycjie?
nvidia. no ok teraz mi tylko powiedzcie czy sam mam zamontowac chlodzenie procesora. nie wiem czy nic nie zepsuje, bo w montazu jestem zielony :lol: czy moze zaniesc do serwisu sprzet i tam mi to zrobia?