Chłodzenie na HD 5870

Witam wszystkich

Chciałbym wymienić chłodzenie na swojej karcie,ze względu na czasem dość wysokie temperatury,czy zna ktoś dobre ,wydajne chłodzenie na tą karte,może ktoś już wymienił na tej karcie i by polecił jakieś,na chłodzenie zamierzam wydać 200 zł.

Za pomoc z góry dziękuje:)

Podobno scythe katan jest dobre no i tanie. widziałem obniżenia temperatury i było coś o 10 stopni

A jakie masz tempy?

Mam scythe Katana ale na procku,na karte nie ma tego ,chyba że o czymś nie wiem:P ,temperatury w stresie mam około 80-85 ,temperatury są jak na tą karte w porządku,ale wolałbym troche te temperatury obniżyć.

Dodane 01.04.2010 (Cz) 20:41

Co myślicie o tym chłodzeniu: www.scythe-eu.com/en/products/vga-coole … ooler.html ,widział ktoś je w akcji?

Aaa… nie zgłębiłem dokładnie, nie wiem, ale o procku myślałem :smiley:

Dobrze wygląda, ale jak testy… Po za tym widać że ma 2 wiatraki, będziesz miał śrutownik w komputerze… Ja, jakbym miła wymieniać chłodzenie grafiki to tylko wodne…

Chłodzenie ma regulacje obrotów na śledzie,uważam że 25 Db to będzie wydzielało z siebie,ciężko znaleźć wogle chłodzenie na tą karte,na allegro znalazłem tylko te,ale i tak nie było tam info o supporcie dla HD 5870,znacie jakieś chłodzenie które tą karte obsługuje?

Tak szczerze - to zdaje mi się że każde chłodzenie z takim typem mocowania powinno pasować. Wystarczy że będziesz wiedział jaki masz rozstaw śrub mocujących chłodzenie, reszta jest mniej istotna…

W sumie tak,ale bywają wyjątki i dlatego lepiej mieć na stronie upewnienie że nie będziesz nic musiał upiłowywać:P.Troche popatrzyłem i jednak zdecydowałem że biore scythe musashi,Zawsze gdy mi się zrobią głośne wiatraki to mam możliwość je wymienić.

Dziękuje za zainteresowanie:)

pozdrawiam.