Chłodzenie procesora wodne

Mam problem chcę kupić chłodzenie wodne SilentumPC Navis RGB posiada ono złącze 4 PIN PWM + 4 PIN RGB a ja na płycie Asusa a dokłądnie Asus M5A78L-M mam 3-pin czy zna ktos jakąś przejściówkę z 3pin na 4 pin ale nie molex ponieważ chce pełną regulację obrotów chłodzenia. Jak ktoś miał podobny problem albo wie gdzie mogę kupić taką przejściówkę to podajcie link lub namiar na tę stornę z góry dzięki.

Może taniej będzie wymienić platformę?
No chyba, że chcesz choinkę miec w środku, nie wydajny sprzet. Nawet przy 8 rdzeniowcu i tak na chłodzeniu wodnym nie zaszalejesz - goła sekcja zasilania płyty.

Raczej awykonalne, jeżeli płyta nie ma 4 pina, to przez to złącze nie dasz rady sterować, tak na 99%.

Podpinasz te 4pin PWM i nie będzie sterowania obrotami, 4ty pin za to odpowiada.

Właśnie jak widziałem na stronach to nie dało się podpiąć 4pin do 3 pin i myślałem, że ktoś ma jakąś stronę gdzie mogę to znaleźć taką przejściówkę

https://www.morele.net/gelid-rozgaleziacz-y-pwm-35cm-ca-pwm-01-626907/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
Takie?

Panowie pomyliłem wejście chłodzenia obudowy z chłodzeniem CPU na chłodzeniu obudowy mam 3 pin a na chłodzeniu CPU mam normalnie 4pin także zamykam temat.

A już ściągałem instrukcję, żeby zobaczyć tą wyjątkową płytę główną bez PWM dla CPU.

… ja uznałem, że pewnie wyłamany. :wink:

3 czy 4 pin płyta może widzieć pompę jako niesterowalną i ciągle chodzić na max obrotach.
Miałem tak na F2A85-M PRO.

W Navisie pompka chodzi na pełnych obrotach przez cały czas. Sterowanie obrotami jest tylko dla wentylatorów.

Ja mam Deepcoola u młodej, regulacja pojawiła się wraz z Lamptronem.