Witam
Wczoraj niestety wypadł mi wentylator z mojej karty GTX 260 , tak po prostu odpadł.
Czy jest realna szansa na naprawę?
Jeśli nie to czym można go zastąpić?
Proszę o pomoc
Witam
Wczoraj niestety wypadł mi wentylator z mojej karty GTX 260 , tak po prostu odpadł.
Czy jest realna szansa na naprawę?
Jeśli nie to czym można go zastąpić?
Proszę o pomoc
Jaką masz dokładnie wersję chłodzenia/ producent karty ?
Producent , Gainward , dokładnie prawy wentylator
Mógłbyś wymienić całe chłodzenie, tylko to nie jest opłacalne przy cenie karty. Możesz także oddać do naprawy kartę i może uda się dopasować w miejsce brakującego wentylatora inny. Nie jestem pewny, ale to będzie wentylator 80mm lub 92 mm.
Ok , dziękuje.
A powiedz mi czy wymiana zasilacza na markowy pomoże w czym? Bo każdy piszę że nie brać no name ale dlaczego?
Markowe zasilacze lepiej trzymają napięcie (stabilność, również pod pełnym obciążeniem), są zdecydowanie mniej awaryjne (nawet jeśli nawalą, to mają odpowiednie zabezpieczenia, które sprawiają że pada tylko zasilacz, a nie pół komputera), mają lepszą sprawność (podstawy fizyki: kiepski zasilacz zjada 600W z gniazdka i tworzy 350W dla komputera, dobry zasilacz zjada 600W i tworzy spokojnie ponad 520W) i generalnie są lepszej jakości (cichsze, nie grzeją się, lepszej jakości kable, więcej złączy). Dlatego.
Polecam ten wątek
http://forum.pclab.pl/topic/953658-Temperatura-GTX260-GAINWARD/
W sprawie zasilacza ten:
A czy w jakiś sposób poprawiają one osiągi sprzętu ? Bo mam kartę GF 8800GT , + AMD X2 , 4GB ramu na youtube widziałem sporo filmów że na tej karcie spokojnie chodzą gry typu BF 3 , BF4 - u mnie BF4 słabo… W sumie mam jakiś prO zasilacz 500 Wat?
Coś się może zmienić jak wymienie ?
Widziałem kiedyś filmik jak koleś roztrzaskał cegłę przyrodzeniem, ale to nie znaczy że w to wierzę. Youtube to żaden wyznacznik, tam każdy może wrzucić co chce. Znajdź odwzorowanie tych wyników w prawdziwych testach, może być nawet na PCLolu czy jak kto woli PCLabie. Znajdź i wróć tutaj z nimi.
Zasilacz nie ma wpływu na maksymalne osiągi komputera, ale pozwala uzyskać stabilną pracę pod dużym obciążeniem.
@up
Dziękuje za odpowiedź.
Odkupiłem od znajomego zasilacz “be quiet straight power r6 450WAT” - Uciągnie mój sprzęt z tym GTX 260?
Co do chłodzenia to może to da radę tam zamontować ?
http://aab.com.pl/pl/p/Arctic-Cooling-Turbo-Module-Accelero/1998
Zasilacz sobie poradzi, Be Quiety to świetna marka.
Tylko teraz pytanie czy opłaca się inwestować taką kartę w resztę sprzętu ? Mam jeszcze do zakupu za grosze GTS 450 , aktualnie mam 8800GT…
Weź GTS450 przynajmniej DX11 obsługuje.
Weź 450-tkę. Różnica w wydajności nie jest duża (o ile w ogóle jakaś), a karta jest nowsza, zżera mniej prądu, więc również jest cichsza i mniej się grzeje.
A pomiędzy tym co mam czyli Gainward 8800GT a Gainward GTX 260 jest jakaś duża różnica?
Jest spora ale mimo wszystko weź GTS450.
GTS 450 na jakich pamięciach możesz kupić tanio? GDDR3 czy GDDR5?
DDR 3 ,
Tylko sprawa wygląda tak , tą karte mogę mieć za 150zł
Ale czy to dużo mi pomożę w grach np: BF4 w przypadku CPU: Athlon X2 6000+ , i 4GB ramu - Nie chce wywalać kasy i być nie zadowolony.
Teraz mam 8800GT Gainward , czy po wymianie będzie lepiej ? Teraz np: BF3 chodzi na średnich… a 4 nie chce za cholerę.
Czy ktoś się orientuje ile taka karta może być warta jak 8800GT 1GB ?
To nie warto zmieniać. Zostań czy swoim 8800GT. Wartość Twojej karty około 100zł.
Ok, dziękuje proszę o zamknięcie tematu
Pozdrawiam