Od pewnego czasu, gdy włączę stronę portalu chomikuj.pl wyświetla mi się u góry taki komunikat ChomikPlayer
Aby korzystać z odtwarzacza musisz mieć zainstalowalny Flash Player. Możesz pobrać go za darmo na stronie http://www.macromedia.com/go/getflashplayer pomimo tego że mam go zainstalowanego, a strona niżej dziwnie wygląda, są tylko napisy i tyle. Jak zrobić żeby wszystko było po staremu?
Kliknij na ten link i zainstaluj go. Może masz troszeczkę starszą wersję flash playera i to jest jego aktualizacja zapewne. Nic się nie stanie jak to zainstalujesz.
Może masz go ściągniętego ale nie jest włączony. Sprawdź > Narzędzia >Dodatki >Wtyczki i tu powinna być wtyczka o nazwie - Shockwave Flash - powinna być włączona.
pobierz najnowszą wersję flasha. Jeśli znowu Firefox wywali błąd, przeinstaluj FF.
Uważaj!
Jednak przed deinstalacją zrób kopię zapasową całej Biblioteki.
Zrobisz to: Historia–> Wyświetl kompletną historię --> Importowanie i kopia zapasowa i wybierasz, w jakim rozszerzeniu ma być zapisana dana kopia zapasowa historii i całej Biblioteki.
Przeinstaluj FF.
Uruchom importowanie całej Biblioteki.
Zrobisz to wchodząc tak jak w drugim zdaniu, tylkoże teraz wybierz opcję Przywróć… i coś tam wybierasz. Jestem zielony w sprawach FF, niestety:(