Gdy procesor jest bardziej obciążony (gra, aplikacja) wiatrach zaczyna tak chrobotać, jakby coś tarło. Tzn tak mi się wydaje, że to wiatrak. Dźwięk wydobywa się z miejsca gdzie jest wiatrak i chrobocze systematycznie tak jakby obcierał o coś za każdym okrążeniem. Czuć też to po dotknięciu obudowy. Czy to może być jednak coś innego? I ile kosztuje nowe chłodzenie do laptopa hp serii dv6000? Nie umiem znaleźć odpowiedniego nigdzie w sieci.
Nie trzeba od razu zmieniać całego chłodzenia. Nowe trochę będzie kosztować. Zajrzyj do środka i zobacz dokładnie co i jak lub daj laptopa komuś kto się na tym zna.
No właśnie chciałbym wiedzieć ile takie chłodzenie kosztuje ten wiatrak do laptopa bo w serwisie chcą za samo czyszczenie 60 zł, za diagnostyke też 60. A jak sam wiatraczek kosztuej 60 to wolę od razu wsadzić nowy.
http://www.allegro.pl/listing/search.ph … ing=dv6000
Ja osobiście na Twoim miejscu sam bym zobaczył co jest nie tak z chłodzeniem, może obeszłoby się bez żadnej wymiany. Przeczyszczenie i demontaż chłodzenia to nic trudnego, wiem bo sam w swoim laptopie to robiłem.