Konkretnie chodzi o Filmweb. Wiem, że można globalnie wyłączyć, ale ja chcę tylko dla tej jednej strony. Nie wiem czy da się bez dodatku, ale w Chrome Web Store nie znalazłam nic takiego. Może jakiś filtr do uBlocka?
Podobno to filtry domyślne uBo psują stronę i się ona odświeża.
Jak masz jeszcze AdGuard to znów włącz tryb odwróconej białej listy. W uBo dodaj Filmweb do zaufanych.
Jak z AdGuard będzie problem to zmień polską listę MajkiegoIT na projekt EasyList Polish.
Wyłączyłbym też listę Olega z ukr pod polskie anty-adblocki.
Jak po tych dwóch zmianach ruszy to zbugowany filtr jest w jednej z dwóch list lub obie mają podobny błąd. Eliminacja bez wskazania konkretnych filtrów/linii może zniechęcić MajkiegoIT do naprawy lub wirtualnego kopnięcia jakiegoś Olega by zeszedł ze frontu lub schronu i zrobił pilny commit z poprawkami.
Jak dalej leży i się odświeża (kwiczy) to możliwe, że EasyList lub EasyPrivacy (ta druga tylko w uBo) też psują i tu śledztwo może zostać zamknięte bez naprawy i trzeba by się skarżyć aż w repozytorium uAssets od uBo.
Uzywam Vivaldi i to działa ale niestety po ponownym uruchomieniu przegladarki cała zabawę trzeba powtórzyć.
Nie działa z Filmweb.
Ale to są wskazówki jak wyłączyć autoodświeżanie globalnie w przeglądarce, a ja pisałam, że właśnie nie o to mi chodzi, tylko o wyłączenie wyłącznie dla serwisu Filmweb
Nie . To dotyczy tego jak wyłaczyć odświezanie konkretnej strony.
Wszystkie to jak w chrome://flags/#automatic-tab-discarding ustawisz na wyłaczone
@Yakii Hmm, to w takim razie przestudiuję dokładniej ten artykuł, bo tylko pobieżnie spojrzałam i odniosłam wrażenie, że chodzi o wyłączenie w przeglądarce ogólnie
@Edycja:
Wydaje się działać
@Edycja2:
Esz, jednak nie działa, ale jakby częstotliwość odświeżania spadła? Sama nie wiem. Wydawało mi się, że wcześniej odświeżało się za każdym razem po przejściu na inną kartę i z powrotem.
Wyłączyłam na razie uBlocka na filmwebie i sprawdzę, czy faktycznie to jego sprawka
@Edycja3:
Wyłączenie uBlocka nic nie dało, odświeża się nadal. Czyli jednak nie działa ten sposób
Przy wyłączonym też się odświeża, mimo że weszłam na tą stronę chrome://discards/ i zmieniłam przy tej karcie, żeby się nie odświeżało. Także chyba nie ma na to sposobu
Pewnie trzeba kilka godzin debugować kod strony i zobaczyć czy to przerasta arsenał skryptletów uBo.
Potem jak się to ma z premierą Manifest V3 (niby już od Chromium 115 będzie lipa, a teraz najnowsze stabilne ma numer 106 a Slimjet zazwyczaj używa za starego), jakby ViolentMonkey lub TamperMonkey był potrzebny (inna sprawa, że większość user.js tych dodatków można przerobić na niestandardowe skryptlety uBo jak się ma czas).
Po wyłączeniu JavaScript w uBlocku chyba przestało się odświeżać, no ale wtedy też nie działa mnóstwo innych rzeczy. Trzeba by zablokować ten konkretny od odświeżania, a nie całościowo… A tam skryptów jak mrówków