Co ciekawe…
Zauważyłam,że nie mam nigdzie deinstalatora od Chrome.Tak,jakby został usunięty całkowicie lub ta przeglądarka została zainstalowana przez tego intruza.
Nie ma go ani w tradycyjnym panelu sterowania,znanym z m.in windows 7,ani w “dziesiątkowych” aplikacjach.Nie jest też widoczny w usuwaniu programów przez CCleaner czy choćby po najechaniu myszą na właściwości Chrome i wskazaniu lokalizacji pliku…Nawet jeśli wyświetlam ukryte pliki…
Inną kwestią jest to…
Jeśli kasuję np.dane przeglądania,to niby usuwa wszystko,ale to kółko ładowania kręci się w nieskończoność i wtedy muszę restartować przeglądarkę.Tak samo było,gdy resetowałam jej ustawienia.
Ewidentnie coś jest nie tak z tą przeglądarką.
Synchronizacja z kontem Google była do tej pory wstrzymana(po resetowaniu ustawień przeglądarki do ustawień domyślnych) teraz,gdy całkiem wyłaczyłam synchronizację nie mogłam uruchomić przeglądarki więc ponownie uruchomiłam komputer i tym razem się udało.Wyskoczyło mi,że te dwa poniższe rozszerzenia zostały zainstalowane:
Usunęłam je,zgłaszając przy okazji.Uruchomiłam AdwCleaner-tym razem nie znalazł problemów.
Teraz pojawiła się opcja deinstalacji Chrome w “aplikacje”.Spróbuję go odinstalować i napiszę,czy po ponownej instalacji problem nadal występuje.
A więc tak…
Odinstalowałam Chrome, oczyściłam system programem CCleaner(w tym napraw-rejestr). Zrestartowałam komputer, pobrałam Chrome z oficjalnej strony, zainstalowałam i znów pojawiły się te 2 rozszerzenia,jako nowo zainstalowane.
AdwCleaner ich tym razem nie wykrywa w ogóle,ale ciekawa jestem, co powoduje, że ciągle się instalują. Może jakiś program na dysku?
Póki co usunęłam ponownie, jak wcześniej te rozszerzenia, na razie nie wracają.
Jeśli by wróciły,to dam znać.
Do tej pory nie myślałam, że intruz może być tak ukryty i nie zwracałam zbytnio uwagi na powtarzające się wyniki z AdwCleaner, to był błąd.
Nigdy nie zawiodłam się na tym forum, jeśli chodzi o pomoc i zaangażowanie.
Bardzo dziękuję @iJuliusz za chęci pomocy i za poświęcony czas. 
Póki co-problem uważam za rozwiązany