Dziś przy wejściu np na bezprawnik chrome mi mozliwość wejścia zablokował:
Połączenie nie jest prywatne
Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony bezprawnik.pl (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych). Więcej informacji
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
Wiem, że takie wątki się pojawiały bo szukałem ale nic mi nie pomogło. Wczoraj robiłem format i zainstalowałem chroma na nowo, firefox normalnie taką stronę otwiera.
Ale to firefox. Poodznaczaj w ustawieniach prywatność tam co, bo nie wejdziesz na wiele stron.
Nie zwalnia to od blokowania wszystkiego, co się rusza - w chrome też netcraft, uBO, disconnect popups blocker. Chrome ma swoje blokowanie, ale i szykany. Olać. Wyłączyć adblock, jak się da. Ch będzie lżejszy z uBO - + polskie filtry Majki.
Przepraszam ale chyba wiekszosci nie zrozumialem oczym piszesz chrome nie chce mi tez wejsc np na pyszne.pl, chociaz tam klikniecie w zaawasnwoane (przy bledzie) pozwala wejsc na strone, ale generalnei ja blokował. Na FF działa. Ale przed formatem chrome normalnei smigal adblocka wylaczyle mi to samo…
Ok pobieram, tylko no format robiłem 2 dni temu to dziwne zeby cos juz nie smigalo. Wszedłem teraz na inna strone, to np nie ładuje mi chrome jpgów, a fire fox działa poprawnie
Może jeszcze opcja, że Windows sobie nie pobrał nowszej “bazy” zaufanych podmiotów wydających Certyfikaty jak ten obraz Windows np. 1909 miał z 5 miesięcy.
Tak, slimjet to taka lekko zmodyfikowana wersja Chrome ale dalej przeglądarka WWW.
Nie wiem czy Chrome też nie pozwoli na tymczasowe olanie problemu z SSL, widać zablokowali dla szarej masy…