Mam taką dziwną sytuację. Mam przeglądarkę Chrome. Chciałem ją odinstalować, a więc wchodzę w program Revo Uninstaller, patrzę, a tam nie ma Chrome… wchodzę więc w standardowy windowski panel sterowania, w dodaj/usuń programy, a tam również nie ma Chrome…
Możecie mi powiedzieć, o co chodzi? Dlaczego te programy nie widzą mojej przeglądarki i w takim razie, jak mam odinstalować Chrome?
Dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i mi wytłumaczy.
Gdy instalator chrome został usunięty, to i nie ma go w zainstalowanych programach. W opcjach folderów odznacz ukrywanie chronionych plików i folderów, odznacz ukrywanie rozszerzeń i zaznacz pokazywanie ukrytych plików i folderów. Daj zastosuj i OK. Potem użyj wyszukiwarki i wpisz chrome. Zapodaj screena ze wszystkiego, co znajdzie, oraz wpisz chrome.exe i osobno wyszukaj, Zapodaj screena, bo ten plik, może być wcześniej być zawarty w którymś z folderów.
Gdy dobrze chrome działa, to i nie trzeba psuć. Już zastanawiałem się, czy koniecznie trzeba będzie odinstalować chroma poleceniem, nawet znalazlem do tego remove.reg w pliku rar. No i dobrze, że nie dało się skorzystać z tego pierwszego linku. Jak będzie trzeba, to sposób na odinstalowanie chrome - znajdzie się.
To tak, jakby domyślne ścieżki systemowe wcięło. Amba jakas. Chrome powinien się ujawnić na panelu zainstalowanych programów.
Pobierz na pulpit taki program roguekiller. Tylko uruchomić, wykonać skanowanie i potem koniecznie usuwanie, choćby i nic nie znalazł. Zastosowanie tego programu, po wlaśnie usuwaniu, przywraca domyślne windowsowe ścieżki, skróty i niektore systemowe ustawienia. Pobierz z linka bezpośredniego dla 32 bit. Pamiętać zrobić restart po uzyciu roguekillera. Logi znajdziesz na pulpicie i ten z usuwania - skopiuj zawartość, daj na http://www.wklej.to, a tu linka. http://www.dobreprogramy.pl/RogueKiller … 39028.html
Na razie, póki chrome dobrze działa, to to odpuść sobie ten mankament braku wpisu na panelu zainstalowane programy. Uruchom roguekiller i wykonaj opcje z prawej strony, czyli po kolei, zaczynając od naprawy host, aż do naprawy skrótów. Gdy to wszystko zrobisz, to pousuwaj do kosza ten rogue, jego folder backup i logi. Następnie pobierz OTL i wykonaj skanowanie wg analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html Zapodaj tu linki do logow OTL i Extras. Czekaj na to, aż któryś z naszych specjalistów rozezna się i usunie wszystkie zagrożenia, choćby tego eGdpSvc.exe.
Coś strasznie dużo tego tam jest napisane. Na pewno będzie się chciało o tym komuś czytać? A jeszcze zorientować się o co w tym chodzi? Być może będę musiał przeinstalować system, bo sporo tam errorów jest…?
Póki co, pobierz na pulpit fix it od microsoftu i uruchom program. Powinien ponaprawiać wpisy w panelu dodaj/usuń programy, po restarcie powinno być OK.
Odinstaluj program wsus offline update, bo sypie błędami. Potem postaraj się ponownie uruchomić usługę serwer na tryb automatyczny. Gdy masz połączenie z netem, to magazyn aktualizacji offline, Ci niepotrzebny, a jak widać, jest z czymś kłótliwy.
Jest jeszcze jeden sposób naprawy instalacji chrome.
Jest w D/Windows/ - taki ukryty folder Installer. Gdy masz odznaczone ukrywanie chronionych plików i folderów, oraz zaznaczone pokazywanie ukrytych plików i folderów w opcjach folderów, to znajdujesz ten folder Installer i otwierasz go. Po lewej będziesz miał instalatory, Będziesz kolejno najeżdżał kursorem myszy i będzie się wyświetlała ramka z tekstem, czy to łatka systemowa, czy inna. Pamiętasz, kiedy mniej więcej instalowałeś chrome. Gdy znajdziesz instalator chrome, to upewnij się, czy to ta ostatnia wersja. Możesz mieć stare instalatory chrome. Gdy znajdziesz właściwy instalator, to kliknij prawym przyciskiem myszy na niego i wybierz opcję Napraw.
Stała się rzecz dosyć dziwna, trochę przez moją desperację. Znalazłem instalator chrome (był tylko jeden) i nacisnąłem napraw. Restart - patrzę i nic to nie dało. A więc nacisnąłem zainstaluj, ale również zero efektu w dodaj/usuń programy. A więc wziąłem odinstaluj i cóż nic… dalej nic. Chrome nadal mam tylko że zniknął mi z tego folderu w Windows-Installer ten plik instalacyjny od chrome. Teraz to już chyba totalna kaszana. Folder Installer przeszukałem przed chwilą jeszcze raz, ale nie ma tam już innego chrome. Dziwi mnie to i martwi. Google Chrome przecież instalowałem normalnie, nie mam żadnego portable, czy jak to tam się nazywa. O co tu chodzi? Chrome Widmo? Potrzeba egzorcyzmu aby odeszło? :x W każdym bądź razie dziękuję.
Miałem ten sam problem a wystarczyło zainstalować nowszą wersje chrome i dopiero odinstalować programem Revo uninstaller jedyne co zostało po chrome to pusty folder google w program files
Wydaje mi się, że już kiedyś próbowałem tego sposobu, ale nie przyniósł on rezultatu. Ale tak dla pewności zrobię to jeszcze raz. Mam wersję 30, zainstaluję więc oznaczoną 34 numerem.
EDIT: Wow, to chyba działa. Zainstalowałem i widzę chrome w dodaj/usuń programy. Zobaczę, czy faktycznie się odinstaluje. Będę to wiedział za jakiś czas.