Chrome - powolne ładowanie favicon w pasku zakładek

Na Windows 7 Home Premium SP1 (x64) korzystam z przeglądarki Chrome 106.0.5249.119 (Oficjalna wersja) (64-bitowa). Mam aktywny pasek zakładek, na którym po pierwszym uruchomieniu przeglądarki favicony zakładek pojawiają się dopiero po minucie lub dłuższym okresie czasu. Nie stanowiłoby to kłopotu, gdyby nie fakt, że nie korzystam z etykiet zakładek, by więcej ich zmieścić na widocznej części paska i dopóki wszystkie favicony się nie załadują, to wszystkie zakładki mają tę samą, domyślną faviconę. Próbowałem czyszczenia pamięci podręcznej, resetowania przeglądarki, zakładania nowego profilu - bez skutku. Co może powodować to opóźnienie?

Jak na Chrome 45 - 105 działało dobrze, to najpewniej błąd w 106. Premiera 107 około 25 października ale jak nikt nie zgłosił, ani programiści nie wyczuli to może wciąż być zepsute.

Jak zauważasz jakiś związek z CCleaner to może czyści on i favicony.

I sprawdź pamięć wewnętrzną. Kiedy mój Google zaczął się ładować, ponownie zainstalowałem system Windows. Pomogło mi, bo od czasu do czasu potrzebne są aktualizacje.

No właśnie problem występuje już od kilku miesięcy.

CCleanera używam tylko raz w miesiącu, a problem z faviconami występuje codziennie, gdy po raz pierwszy uruchamiam Chrome po uruchomieniu komputera. Jak dla mnie to wygląda tak, jakby Chrome wymuszał pobieranie favicon. Zastanawia mnie tylko, dlaczego dzieje się to tylko raz dziennie. Poza tym, wszystkie favicony pojawiają się niemal jednocześnie.

Dla Windows 7 nie ma już istotnych aktualizacji, tylko te dot. MSE.

Istotne mogą być słono płatne ale znikną w styczniu 2023 jak MS pomyślnie zamknie kampanię dla leniwych bogatych firm.