Cześć! Mam problem z zainstalowaniem chrome… Ostatnio zlapal mnie jakiś wirus przegladajac internet… Lecz eset smart poradzil sobie z nim. Przeczyscilem komputer jeszcze AdwCleaner i MalwareBytes. Na końcu odinstalowalem chrome z mysla zainstalowania raz jeszcze… Pobralem instalator z strony chrome… Po uruchomieniu na kroku “Łączenie z internetem” trochę muli i wywala błąd o treści:
“Nie można polaczyc się z internetem. Jeśli używasz firewalla, dodaj GoogleUptade.exe do białej listy”
Dodam ze firewalla wylaczalem jak i inne antywirki i nic nie pomaga. Ktos cos?
Ahh… zapomniałem dodac. Probowalem instalować w ten sposób… Jest lekki progres bo chrome się instaluje i uruchamia fajnie lecz gdy chce zalogowac się do usług Google wyskakuje mi blad: “Service unavailable; try again later”
Nic nie pomoglo… Ale przez chwile miglo mi jakas instalacja rozszerzenia… i nazwa jakas ruska. Wiec podejrzewam ze mam jakiegos smiecia na pokładzie i z tego takie problemy.
Powtorne skanowanie ADWCleaner pokazalo mi jakies MailRu… Po usunieciu tego i wlaczeniu chrome ponownie instaluje sie dziadostwo…
Zaoraj system i postaw od nowa. Zawirusowany komp = skompromitowany komp. Nikt mnie nie przekona, że programy naprawcze są w stanie zwalczyć infekcję w 100%.