Witam otóż zauważyłem, że wszystkie przeglądarki oparte na chrome jak i sam chrome za każdym razem jak próbuję odtwożyć to całe okno przeglądarki robi się czarne i muszę czekać aż się pojawi z powrotem wsio w oknie gdzi na chrome musiałem wyłączyć chrome i włączyć żeby działało a na Vivaldi przynajmniej wraca po kilku-kiilkunastu sek. bez restartu. Ktoś wie co może z tym być?
A jak bez akceleracji sprzętowej, może nagle 2K / 4K odpadnie ale może przeglądarka wróci do sprawności.
ja tych rozdzielczości nie mam mam do 1080p max bo to lapek a ii tak używam VSR co nie zmienia zachowania bo bez tego to samo ( A jak wyłączyć akcelerację?
W ustawieniach chrome poszukać akceleracji / wspomagania sprzętowego, odznaczyć/wyłączyć i od kolejnego uruchomienia będzie pracować bez.
chrome://settings/?search=Użyj+akceleracji+sprzętowej,+gdy+jest+dostępna
ok działa rzeczywiście to podziałało przynajmniej na razie ale wiadomo o co chodzi, że akceleracja psuje yt itp?
Jak masz tylko zintegrowaną grafikę lub jakąś starą, to na moje może psuć.
Lub to jakiś kolejny bug w Chrome i naprawią go w wydaniu poprawkowym 72 lub za jakiś czas w 73.
W FF nie było problemów a po instalacji poprawki ‘1809’ dla W10 to się zaczęło Wcześniej przez ponad rok z niczym nie było problemów
ale cóż procek to amd a10-9600p z integrą.
Miałem to samo po najnowszej aktualizacji chrome! Pomogło zresetowanie chrome do ustawień domyślnych.
tylko, że to Vivaldi tuż po instalce i to samo z chrome . Brak zmian w ustawieniach itp. to samo jest na CHrome Stable i Canary i na stabilnym Vivaldim gdzie poradziłem sobie z tym wyłączając akcelerację.
Ja nie mogę od miesiąca ok. zapauzować filmu na YT po jego odtworzeniu. Bardzo często tak mam, że film otworzę, chce zapauzować za chwilę dajmy na to, to player zawiesza się. Mogę klikać w nieskończoność na pauze A film leci. Google w kulki leci.