Kiedyś w chrome jakąś stronę ustawiłem na 200$ ZOOM i teraz kiedykolwiek na nią wejdę (w trybie incognito czy zwykłym) to chrome widzi zawsze te stronę z zoomem Resztę stron działa dobrze tylko ta jedna. Da się to jakoś przywrócić na stałe do normalnośco?
W prawym rogu paska adresu jest lupa, resetujesz na 100% per subdomena/domena i masz spokój (można też z hamburgera jak i klawiaturą (± myszką) resetować).
Jak masz ≈300 domen/subdomen do zresetowania to tutaj:
chrome://settings/content/ZoomLevels
(Ustawienia → prywatność i bezpieczeństwo → Ustawienia witryn → dodatkowe ustawienia treści → poziomy powiększania)
Mnie dziwi, że ludzie nie chcą publikować url do ustawień, nawet jak Google co pół roku zmienia schemat ("/content
" dodał chyba w 2019).
Niestandardowy zoom w Incognito warto sprawdzić czy jest zgloszony jako błąd czy „nowa funkcjonalność” - bo ten ustawiony w prywatnej karcie się nie zapisze dla normalnej sesji.
próbowałeś skrótu na klawiaturze lewy Ctrl i +
Lepiej Ctrl + 0, bo plus z 200% zrobi dwieście pięćdziesiąt procent…
A za chwilę pewnie wpadnie pan Eranet, że na macOS nie Ctrl a Command ⌘.
u mnie ten skrót nie działa ?
Ale na co mu powiększenie z 200% na na 250 lub 300…
Zadziałało ustawienie zoomu na 100℅ na standardowej wersji i dopiero tak samo działa na trybie incognito. A myślałem że tryb incognito powinien wczytać domyslnie standardowe ustawienia.