co myślicie o tym lapku? potrzebuje kupić coś w budżecie do 1500 zł głównie z zastosowaniem do internetu i oglądania filmów w trasie. Zależy mi na wadze urządzenia i długiej pracy na baterii…
Natrafiłem na promo gdzie Chromebook od Acera z Celeronem N5100, 8 GB RAM i 128 GB SSD kosztuje 999 zł. Specka wydaje mi się dobra, dajcie plis znać co myślicie o tym konkretnym modelu bo nie ukrywam, że chciałbym go zamówić póki jeszcze jest ta promka
dla mnie gdzie teraz wszystko jest praktycznie trzymane online dysk akurat nie stanowi żadnego problemu, mam może obecnie z 60 GB danych, głównie dokumenty itd.
Jeżeli to ma być głównie Internet (a nie otwierasz dużej ilości ciężkich kart) oraz oglądanie filmów (i jakość ekranu ci odpowiada - to już trzeba podejść do sklepu i obejrzeć), to ten sprzęt raczej się sprawdzi. Duża ta obniżka - z 1899 zł na 999zł.
Pytanie do osób mających więcej do czynienia z Chromebookami - czy sprzęt faktycznie był wart 1899zł? Obniżka sprzętu o 900zł to brzmi niewiarygodnie dobrze.
Z drugiej strony, wg Ceneo 1899zł to on kosztował w maju i jego cena systematycznie spada
Witaj, chromebook będzie dobrym wyborem jeśli akceptujesz błyszczący ekran. Oprócz tego co wybrałeś 15,6" jest też mniejszy Chromebook 14. Do przegladania neta i oglądania filmów się nada, natomiast nie jest to laptop przystosowany do gier, które wymagają platformy Windows. Acer Chromebook 314 N5100/8GB/64 FHD ChromeOS