Od kilku dni wyskakuje mi okienko „napisy na żywo” podczas przeglądania You Tube, za każdym razem na nowej karcie. Nie ma to związku z napisami na filmie czy tłumaczeniem napisów, bo to stosuję od dawna i jest ok. Wszedłem w ustawienia ->odtwarzanie i jakość->napisy-> „zawsze pokazuj napisy” odznaczyłem ptaszka ale nic to nie dało.
Wyłaczsz je w ustawieniach Chrome/Chromium („Ułatwienia dostępu”).
chrome://settings/captions
Wow, dzięki bardzo, szukałem ale nie w ułatwieniach. Gdyby te napisy dało się tłumaczyć to by pomogło ale skoro rzucałem kamieniami na szkołę to teraz muszę cierpieć
Przy okazji jaki to program używasz do tych strzałek i zakreśleń , ja korzystam z zakładki IrfanView ale jest cienka
MS Paint Windows 7-10 i tam się da zrobić grubą strzałkę z kształtów (ten z 11 też się nada).
Kurcze zwykły paint w windowsie, zapomniałem nawet, że cos takiego istnieje, hehehe
IrfanView jest bardzo dobrym i mającym spore możliwości programem. Używam od lat i taki efekt, jak na zrzucie u krystian3w można tam bez problemu uzyskać:
Czym to robiłeś? Jakieś narzędzie z Maka?
Ja czasami używam do takich rzeczy https://getgreenshot.org/
Sorry chłopaki, zapomniałem o łapkach , muszę zatem przekopać Irfan View, bo korzystałem do tej pory tylko z tej bocznej pionowej linijki. No i dzięki fest za poprawienie tematu postu tj. dopisanie chroma zamiast YT.
@Radek68 no właśnie z tej linijki ( pionowy pasek przycisków ) korzystam ale jest ona stosunkowa cienka tj. podstawowe czynności, nie ma strzałek itd.
Zainstalowałem Grenshota na próbę ale mam jakiś problem, uruchamiam, jest komunikat, że on już działa a niestety nie widzę go
No jasne, że to nie Gimp.
Ale strzałki, kółka czy inne linie lub dodawanie tekstu ma, pokazałem to wcześniej.
pewnie pole szerokość przestawia na np. 60.
Chowa się do traya koło zegarka i chyba przejmuje przycisk print screen. Nacisnij go, powinien się wywołać.
Jeżeli Greenscreen twierdzi że już jest uruchomiony, to trzeba tak:)
Albo naciśnij `PrtScn’ - wtedy możesz zaznaczyć i przechwycić ekran
Warto wypróbować inne programy, jest tego trochę
Właśnie pobrałem sobie https://getsharex.com/ i wygląda mi fajniej niż Greenshot. Chyba się przerzucę na ShareX.
@Radek68 to chyba dobry moment, żeby wydzielić offtop o programach do zrzutu ekranu do osobnego wątku:)
Sharex umie mulić starsze kompy.
Może nowsza wtyczka dll dająca Paint jest bez błędu?
Opcjonalnie zawsze musisz przywracać starszą bez błędu.