Chyba zepsuta karta graficzna


(barteczek) #1

Dzień dobry, mam problem z konputerem gdy go włączam to sie pojawiaja zaraz na starcie takie jakby kolorowe piksele i aż do ładwania systemu. Gdy sie zaladyje system to juz całkiemniema nic na ekrani. Czy to jest spowodowane zepsuciem karty graficznej?


(Johny) #2

Tak to są artefakty,podaj konfigurację komputera,jaki masz zasilacz,może być on z czarnej listy i spalił kartę,albo nie daje rady z mocą do niej


(barteczek) #3

Posiadam dość stary komputer Amd sempron 3000+, gf 73000gt, 3gb pamieci i zasilacz kupiony w lutym fortron 500w


(Azi) #4

barteczek, umiesz zrobić screencshota ?

Inaczej nie pomożemy...


(barteczek) #5

Tylko że system sie nie włącza tylko sie ładuje a poźniej tak jakby sie wyłaczała karta

graficzna mogę jedynie zrobic zdjecie poczas samego włączania sie komputera ale nie wiem czy da rade to wrzucic z telefonu


(struart) #6

Mój kuzyn miał tak samo z Radeonem przyjechałem wyciągnąłem i się okazało, że poszły 4 kondensatory na karcie i była do wymiany.


(barteczek) #7

A bedzie mi dzalala karta graficzna 8800gt bo kumpel ma do osprzedania za 70zł


(Jaromir Zurawski) #8

Jeśli jest sprawna, to tak :slight_smile:


(barteczek) #9

http://zapodaj.net/efea5b4007c20.jpg.html tak wygląda ekran ładowania systemu a później to jest tylko czarn ekran. A odnośnie tej karry 8800gt to działa


(Jaromir Zurawski) #10

Podkręcałeś karte?

http://www.wykop.pl/ramka/771899/hot-ai ... graficzne/


(barteczek) #11

Kiedys była podkręcana ale chyba kupię tą 8800gt od kumpla, bo to wina karty graficznej?


(CrisPL) #12

To karta graficzna wyświetla obraz. Jeśli masz zintegrowaną to wyłącz 8800gt i włącz zintegrowaną, a zobaczysz.