Chyba zle napełniony kartridż?

Witam

Zacznę od początku.

Wydawało mi się ,że drukarka z słabo drukuje kolorowe rysunki. Postanowiłam napełnić-jak zawsze sama. jednak nie pamiętałam(częściej robił to kolega) o jakich symbolach mam wkłady. Jednak wewnątrz przy wyciąganiu kartridża ,na ej zamykanej osłonce jest 22. Więc stwierdziłam ,że to wkład 22 i napełniałam zgodnie r rysunkiem.

Jednak chyba zrobiłam coś nie tak. Drukarka nie drukuje koloru żółtego. Gdy kartridz odbijam na husteczce to nie ma też żółtego,tylko czerwony i niebieski.Wydaje mi sie,że ten czerwony i niebieski tez jest cos nie taki. czerwony -wpada pod pomarańcz,a niebieski pod zieleń. Czuba coś zepsułam. :frowning:

Czy muszę juZ kupić nowy kartridż,czy da sie coś zrobić. Ten jest nowy-ma dopiero 3 miesiące.

Może zanieść go tam ,gdzie napełniają kartridże??? czy nie ma sensu??

A w ogóle jak mam sprawdzic jaki symbol ma wkład. Wtedy bęę pewna czy dobrze napełniłam?

Drukarek jest wiele, ciężko zgadnąć co akurat ty tam masz kobieto.

Ludzie, pomyślcie czasami sami. Napisałaś że masz kartridż nr 22 a później pytasz jak sprawdzić jaki masz ten kartridż.

Sprawdź, czy napełniłaś tak jak na stronie: http://sklep.so.net.pl/product_info.php … s_id=18510 , jeśli nie ma żółtego to albo daj do regeneracji lub tak jak na stronie: http://sklep.so.net.pl/product_info.php … ts_id=1675

Po numerze kartridża wygląda ,że to HP. Pojemnik 22 jest to koloru. Weź kredkę czerwoną, żółtą i niebieską, na kartce papieru zmieszaj kolor czerwony z żółtym, niebieski z żółtym i będzie odpowiedź dlaczego czerwony jest pomarańczowy a niebieski zielony. Zużyj do końca ten pojemnik następnie napełnij w odpowiedniej kolejności kolory, Czy będzie dobrze tego nie wiem.

A może dysze się w kartridżu zatkały i dlatego nie ma żółtego. Ja tak kiedyś miałem w HP 840C. Po tym incydencie wywaliłem już leciwą drukarę i kupiłem mono laserówkę. Nie narzekam.

Mam drukarkę HP Deskjet F380

Do czasu ostatniego napełniania było dobrze. nawet zółty był. Tylko cos mnie skorciło aby dopełnić,bo akurat napełniałam czarny