Wydawało mi się ,że drukarka z słabo drukuje kolorowe rysunki. Postanowiłam napełnić-jak zawsze sama. jednak nie pamiętałam(częściej robił to kolega) o jakich symbolach mam wkłady. Jednak wewnątrz przy wyciąganiu kartridża ,na ej zamykanej osłonce jest 22. Więc stwierdziłam ,że to wkład 22 i napełniałam zgodnie r rysunkiem.
Jednak chyba zrobiłam coś nie tak. Drukarka nie drukuje koloru żółtego. Gdy kartridz odbijam na husteczce to nie ma też żółtego,tylko czerwony i niebieski.Wydaje mi sie,że ten czerwony i niebieski tez jest cos nie taki. czerwony -wpada pod pomarańcz,a niebieski pod zieleń. Czuba coś zepsułam.
Czy muszę juZ kupić nowy kartridż,czy da sie coś zrobić. Ten jest nowy-ma dopiero 3 miesiące.
Może zanieść go tam ,gdzie napełniają kartridże??? czy nie ma sensu??
A w ogóle jak mam sprawdzic jaki symbol ma wkład. Wtedy bęę pewna czy dobrze napełniłam?
Po numerze kartridża wygląda ,że to HP. Pojemnik 22 jest to koloru. Weź kredkę czerwoną, żółtą i niebieską, na kartce papieru zmieszaj kolor czerwony z żółtym, niebieski z żółtym i będzie odpowiedź dlaczego czerwony jest pomarańczowy a niebieski zielony. Zużyj do końca ten pojemnik następnie napełnij w odpowiedniej kolejności kolory, Czy będzie dobrze tego nie wiem.
A może dysze się w kartridżu zatkały i dlatego nie ma żółtego. Ja tak kiedyś miałem w HP 840C. Po tym incydencie wywaliłem już leciwą drukarę i kupiłem mono laserówkę. Nie narzekam.