Ciąg Fibonacciego

Miałam jakiś czas temu napisać powiemy program by po wypisaniu określonej liczby liczb (gdzie użytkownikowi wypisywał się komunikat „ile liczb” i użytkownik musiał podać zakres ile liczb ma być wzięte pod uwagę i tyle razy proszono o padnie liczby) i program z tych liczb w rezultacie wypisywał najmniejszą z nich i tak ja to zrobiłam i rozumiem jest ok
Teraz z kolei mam stworzy program wypisujący określoną liczbę liczb z ciągu Fiboccianiego (0-17) i działających w ramach zasad ciągu Fibccianiego
I na razie wydaje mi się ze powinnam zrobić to tak
Musze napisać frazę która pozwoli mi wykonać konkretne działanie 17 razy czy li nie ile liczb tylko 17 kolejnych liczb w ciągu Fiboccianiego i teraz zastanawiam się jak taki zapis utworzyć w języku Python
Mogę prosić o pomoc podpowiedz czy ktoś wie jak to zrobić bardzo dziękuje.

Zadaj użytkownikowi pytanie ile liczb z ciągu chce dostać z przedziału 0-17, następnie napisz funkcję wyznaczającą tyle liczb tego ciągu, zwróć je i wyświetl wynik.

Raczej musisz też zaimplementować liczenie licz Fibonacciego. Ograniczenie do 17 raczej jest umownym - żeby nie podawać programowi do policzenia więcej niż 17 liczb bo będzie mu to zajmowało coraz dłużej.

ok a jest możliwość jeszcze bardzie przybliżyć rozwiązanie problemu może napisanie paru linijek albo link przepraszam pierwszy raz robię takie zadanie a to na korepetycje na środę dziękuje

Żadnych gotowych linijek kodu nie dostaniesz. Zapytaj jeśli masz konkretny problem. Opisz czego dokładnie nie rozumiesz.