wszystko zaczęło się od tego, ze póki jeszcze miałem Avirę, do niedawna, wyskakiwał mi ciągle błąd rcimage.dll - że został usunięty plik i nie można go było załadować czy jakoś tak - niestety nie mogłem zrobić screena, bo nic już wtedy nie chodziło, można było jedynie zrestartować komputer.
Udało mi się jednak zrobić kilka screenów, które Wam chcę pokazać, żeby było wiadomo o jakie komunikaty chodzi:
Odinstalowałem już Avirę i problem z rcimage.dll zniknął - tzn nie pokazuje się żadne okno dialogowe na jego temat.
Za każdym razem po wystąpieniu takiego błędu muszę restartować komputer, bo nie da się na nim pracować.
Innym razem też znowu po włączeniu kompa nie załadował sterowników do karty dźwiękowej i kazał je instalować, kiedy chciałem włączyć muzykę w winampie.
Innym razem znowu pytał mnie po załadowaniu windowsa o hasło do konta użytkownika, jak u mnie nie ma kont użytkownika przecież - a jeśli są, to nigdy o nie nie pyta, tylko normalnie się włącza windows, widać pulpit i w ogóle. Oczywiście hasła nie było, tylko trzeba było enter wpisać - ale to bez sensu, bo zanim nie wcisnąłem enter, to nie załadował się do końca windows.
A jeszcze też miałem taki komunikat: “Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000005). Kliknij przycisk OK. aby zakończyć aplikację.”
Z samym Explorerem to w ogóle był dramat,bo mi się pojawiał komunikat, że Explorer musi zostać zamknięty bo jakiś błąd wystąpił, po czym wszystko znikało z pulpitu, za chwilę się pojawiało i znowu ten sam błąd, to ja “OKay”, i znowu to samo… i tak do nieskończoności.
Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Ostatnio wymieniłem pamięć na 1gb DDR i mam teraz dwie, jedną gigówkę i jedną 256 mb - trudno powiedzieć, czy to od tego, bo przez kilka dni normalnie działał system a potem dopiero błędów jak śnieg.
A może to po prostu wirus jakiś, albo błąd w systemie
Powiem tylko, ze nigdy mi się aż tyle błędów na raz nie pojawiło.
Zrobiłem co trzeba, ale w ogóle to jakieś dziwne. bo mi pokazała ponad 1000 plików różnych - w szczególności *.db - usunąłem je i inne które mi pokazało też - z wyjątkiem tych z których korzystały aktualnie programy oraz te które uważałem za potrzebne - było tego około 10/1000
Problem polega na tym, że pojawiają się znowu nowe błędy m.in. takie:
Poza tym jak włączam programy jakieś (*.exe) to okno w ogóle zrobiło się jak z windowsa 98
zamiast:
A ten winlogon.exe to mnie zastanawia, bo gdzies w necie pisało że to jakiś trojan
Bluscreena dawno nie widziałem -= w każdym razie nie na tym kompie - ściągnąłem program “dbg_x86_6.11.1.402.msi” ale niestety nie wiem co mam w nim zrobić i jak odczytać plik DMP - po prostu nie wiem co 3ba zrobić po uruchomieniu windbg
Chodzi o to, że aby odczytać DMP, trzeba najpierw coś poruszać w windbg , a co tam 3ba zrobić to nie wiem, dlatego jakby mi ktoś powiedział, to bym dał loga, czy co tam, z tego pliku DMP - nie wiem czy dobrze rozumiem, w każdym razie jak nie mam nić w C:/windows, co można by powiąza w jakiś sposób z DMP - przynajmniej nic, co jest napisane na tej stronie, którą poleciłeś.
Zaraz dam loga z Combofixa
…ale najpierw jeszcze jeden błąd, który mi się pokazał po tym jak chciałem włączyć muzykę w Winampie:
Jeśli można prosić o sprawdzenie to był bym dźwięczny
…aaa… i pojawiły się nowe jakieś błędy, oto one:
1. takie coś mi się ostatnimi czasy ciągle pojawiało po włączeniu kompa - tzn wczoraj w zasadzie tylko za każdym razem jak włączałem komputer:
2. A to mnie CAŁKOWICIE ZADZIWIŁO bo NIE MAM JUŻ TEGO PROGRAMU W KOMPUTERZE (chodzi o Avirę Antyvirusa). Usunąłem go 10 dni temu (zgodnie z tym co napisałem na samym początku tego tematu), poza tym nie ma go też w “Dodaj/Usuń programy”. Podobnie też nie ma w dodaj/usuń AdKillera - którego odinstalowałem, a mimo to mi się wciąz uruchamia.
3. Trzeci problem, to to, że ostatnio coraz częściej komputer się samoistnie restartuje - tzn nie działo się to jeszcze podczas mojej pracy na kompie, ale np mam tak, ze:
włączam go,
widzę że się włącza
idę gdzieś na chwilę,
minęło jakieś 5 minut,
przychodzę, a ten znowu się włącza
Czasem też jest tak, że zostawię włączoną muzykę, idę gdzieś, przychodzę z powrotem, a on się zresetował
5. Poza tym jest jeszcze jedna sprawa. Kiedy go włączam, to muszę najpierw nacisnąć przycisk F1 , a potem dopiero się ładuje Windows - można coś z tym zrobić??