Ciagłe "pobieranie adresu sieciowego" Inny problem jak inne!

Nie nie jestem wpięty kablem,chodzi mi o te dwa komputerki ktore są poprostu zawsze takie jak by krzyżykiem czerwonym dużym skreślone…

Nic nie działa…normalnie zaraz chyba pozbęde się komputera…

Zrób zrzut ekranu - gdzie ustawiasz IP itd. bo się nie dogadamy.

moge z dysku te zdjęcia jakoś tu dodać czy musze gdzieś najpierw załadować…

Filtr MAC autor wyłaczył lub dopisał adres MAC karty sieciowej do filtra, lub naciska REG gdy próbuje się łaczyć?

Coś związanego z tym właśnie jest bo obija mi sie o uszy te “słowa” ale gdy przyciskam na routerze przycisk REG gdy próbuje się połaczyć w niczym nie pomaga…

Wywal wszystkie obecne sieci bezprzewodowe, usuń je, karte ustwa w automatyczne przydzielanie adresu i wtedy cisnij REG

jak to mam zrobić…jak mam pousuwać inne połączenia…?Usune i nawet na tym lapku nie bedę miał dostpeu do netu i znowu kolejny reset będzie live boxa… jak przypisuje MAC recznie to tez nie działa…chyba że robie to żle…

Nie wiem czy ta wersja

http://obrazki.elektroda.pl/6367438100_1385729682.jpg na dole jest włazanie i wyłaczanie filtra

Tak to ta wersja…Tylko pamiętam jak to robiłem…nic to oczywiście nie dało zerwało wszędzie połączenia i trzeba było znowu zaczynać od resetu routera… ;/ No ale spróbuje ponownie może coś da…

Gdy właczyłem to wszystko się rozłączyło i potem gdy próbowałem się połączyć laptop połączył się znów bez problemów a komputer nie…

I w niczym nie pomogło poleciał kolejny reset ponieważ przez przestawienie tych adresów MAC Internet rozłączał się co 5min. a za każdym razem trzeba było wciskać ten guzik REG aby móc się znowu połączyć…

A jak sie zmienia na Windowsie DHCP aby nie było na “automatycznie” ?

Problem rozwiązany !!

Nie wiem czy mogę tu wklejać link do innej strony ale super pomocny temat i przejrzyście opisane !

POLECAM! :slight_smile: Oczywiście rozwiązanie jest na końcu tematu :slight_smile: Ale reszta tez super przydatna :slight_smile:

Pozdrawiam i dzięki bachus za poświęcenie czasu. Mnie już samego oczy bolą :wink:

Tutaj masz napisane gdzie: http://www.securitykiss.com/resources/tutorials/dhcp_client/index.php?lang=pl

Ustawiasz tylko na wyłączone.

A próbowałeś najprościej kliknąć “napraw” w połączeniu sieciowym?

Jasne że tak próbowałem wszystkiego to co mi wysłałeś również poprostu już mi się wszystko myliło przewierciłem połowe plików systemowych wszystkiego.Widze że nie mogę dodać linku do tematu który mi pomógł a może komuś by się kiedyś przydał :wink:

Zle wpisane haslo… :x :x  18h spędziłem przed kompem…przeleciałem połowę rejestru wszystkiego…dajta spokój :smiley:

Ojoj… takie błędy bolą najbardziej. Ja całkiem niedawno walczyłem zdalnie z komputerem w rodzinie - jakieś cuda się działy ze Skype, niektórymi stronami itd. Po kilku godzinach zauważyłem… datę ustawioną na rok 2033 - certyfikaty głupiały.

Heheh mówiłem CZARNA MAGIA :smiley: noo ale sam bym chciał zobaczyć swoją minę gdy połączyło…ulga na duchu jak nic ale jaki uśmiech :smiley: