Ciagłe podświetlenie treści pod ikonami na pulpicie

Witam

Posiadam następujący problem. Tekst pod ikonami na pulpicie ciągle jest podświetlony, natomiast wcześniej były same litery bez tła.

Powinno zadziałać

Prawy klik na Mój komputer->Własciwości->Zaawansowane->Ustawienia

(przycisk w grupie “Wydajność”)->Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu.

Jednak to nic nie zmienia. Proszę o pomoc

Brak przeźroczystości w podpisach ikon na pulpicie Win XP

1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

2. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu, lub PPM na pulpicie >> Rozmieść ikony według >> usuń haczyk przy Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie

3. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.

4. Sprawdzić Start >> Uruchom >> regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer czy nie ma tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn, NoActiveDesktop W podkluczach Policies także.

:slight_smile:

Dziękuję za pomoc. Problem rozwiązany :slight_smile:

Pulpit>> klikni prawym przyciskiem myszy i Włąściwośći >>pulipit >> dostosuj pulpit>> sieć web>> odznacz moja bieżąca strona lub zablokuj ikony zależy co będzie zaznaczone >> naciśni Ok>> potem włąściwości zastosuj i Ok.

Dodane 16.04.2010 (Pt) 15:33

mam problemik. mam skórke vista i chcę podświetlić ikony. jak to zrobić??