Siemanko, jestem posiadaczem laptopa, acer swift 5, gdzieś od czerwca zaczęły pojawiać się losowe błędy bsod, (za kazdym razem inny) restart komputera, i czasem po 15 minutach, a czasem po kilku godzinach sytuacja się powtarzała. Laptop pojechał do serwisu gwarancyjnego, wymienili płytę główną, dalej to samo, chociaż wmawiali mi ze to wina sterowników/aktualizacji Windowsa, aż przestał się włączać, pojechał znowu. Znowu wymienili płytę główną, wrócił do mnie i przez 2-3 msc było wszystko w porządku ale od 3 dni jakoś znowu w losowych momentach pojawia się bsod „kmode exception Not handled”, chociaż teraz już pojawiają się inne.
chcialbym żeby ktoś mnie przeprowadził i pomógł sprawdzić czy wplyw na to może mieć jakiś sterownik? Bo nie widzi mi się wysyłanie do nich znowu laptopa, bo zaczynam pisać prace inżynierską i najzwyczajniej go potrzebuje, a wysłanie go do nich wiąże się z około 3 tygodniami bez sprzętu.
specyfikacja:
windows 11 home
i5-1035g1
8gb ram
edit: dodam tylko że bsod wyskakuje niezależnie od uruchomionych aplikacji, mam nawet wrażenie ze częściej pojawiają się gdy laptop nie jest niczym obciążony, wczoraj podczas pracy w PowerPoincie, potrafił pokazać się 3-4 razy w ciągu 15 minut.