witam najpierw przedstawie mojego kompa: Procesor AMD Athlon 64 2x 2.4 , Karta graficzna GeForce 8600 dysk 180GB pamięć ram 1 GB , zasilacz 400W. problem polega na tym, że nie mogę wcale korzystać z mojego komputera gdyż bardzo często się zacina, myszka reaguje kiedy wciskam num lock też reaguje ale nic nie moge kliknąć cały czas włączona jest klepsydra i pozostaje mi tylko restart. Posiadam Stabilizator napiecia pod który włączony jest komputer. Problem mój tez polega na tym, że kiedy włączam komputer a następnie monitor, komputer się wyłącza czy to moze być spowodowane wadą monitora?? Monitor ma ok 6 lat i nie jest to plazma. Przedstawie wam jeszcze moje temperatury i napięcia zasilacza:
Wartości napięć:
+3,3V 3.34V
+5V 5.62
12V 12.77V
-12 V 2.78V
-5V 3.85
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.07V
Napieci rdzenia procesora 1.12V
Temperatury:
Płyta główna 27 stopni
Procesor 31 stopni
WDC WD1600AAJS-00PSA0 31stopni
Chciałem jeszcze dodać, że jest to nowy wymieniany komputer i we wcześniejszym miałem to samo wiec myślałem że jest to wina części lecz teraz po zakupie nowych dzieje się to samo. Pozostał mi tylko dysk ze starego komputera. Proszę podam jeszcze login z HijackThis:
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V. Z Biosu wychodzisz klawiszem ESC.