Ciągły brak sygnału w telewizorze

Witam, mam dość poważny problem a mianowicie mój telewizor Samsung UE22ES5000 przestał reagować na próby podłączenia poprzez HDMI. Działał przez jakiś czas, ale podczas aktualizacji sterowników wygasł na sekundę jak to bywa przy instalacji sterowników graficznych i przestał całkowicie potem reagować,nie jestem pewny czy winę może ponosić wadliwy kabel HDMI , choć jest zupełnie nowy i wcześniej wszystko działało czy też coś jest nie tak z telewizorem.

PS. Jeżeli winę może ponosić kabel HDMI czy dostanę może jakiś niezawodny kabel analogowy z dwoma takimi samymi końcówkami VGA ?

Sterowniki w telewizorze aktualizowałeś czy w komputerze ? Jeśli to drugie, to winą raczej będą złe ustawienia, lub - co bardzo prawdopodobne - zmiana ustawień protokołu HDCP i stąd brak sygnału.

metoda prób i błędów.

uruchom komputer w trybie awaryjnym, odinstaluj sterowniki karty graficznej, następnie wyłącz komputer, po włączeniu wgraj nowe sterowniki powinno pomóc, prawdopodobnie nie odinstalowałeś starych sterowników i mogą być konflikty.