Cichsze odtwarzanie dźwięków w Winampie


(Patricko) #1

Witam.

Mam dziwny problem.

Używam normalnie Winampa, czyli włączam utwór i chowam go do traya i robię swoje.

Chciałem dodać album, który mam od dłuższego czasu na dysku, do playlisty.

Przy dodawaniu słuchałem czegoś innego, i nagle zmienił się dźwięk.

Jest taki stłumiony, prawie nic nie słychać. Bass to prawie w ogóle nie ma. Przy moich głośnikach na 20% głośności Winampa, wszystko było słychać dobrze.

Teraz prawie w ogóle. Najlepsze jest to, że w opcjach nic się nie zmieniło. Usunięcie, wyczyszczenie rejestru również nic nie dało.

Zainstalowałem najnowszą wersję playera i nadal to samo, teraz to głupi WMP lepiej odtwarza niż Winamp.

Najlepsze jest to, że reszta działa tak jak należy. Tylko Winamp dziwnie odtwarza dźwięk.

Konfiguracja:

Karta dźwiękowa: X-Fi Fatality

Głośniki: GigaWorks 500

System: Vista x64 Ultimate

PS.

Rady typu, zainstaluj inny program proszę sobie darować. Jestem za bardzo przyzwyczajony do Winampa.


(Chillout) #2

Przejrzyj Equalizotor , tam mogłeś coś przestawić. Przetestuj, sam się dowiesz co i jak.


(Danielm86) #3

1.start>uruchom>sndvol32.exe>i sprawdz czy wszystkie suwaki masz do góry.


(Patricko) #4

Nie mam czegoś takiego jak sndvol32.exe. Standardowy komunikat, że nie może znaleźć pliku.

Jeśli chodzi o normalne suwaki od dźwięku to mam je ustawione normalnie.

Widzę, że nie czytacie dokładnie co jest napisane.

Napisałem, że problem pojawia się tylko Winapmie, reszta aplikacji odtwarza poprawnie.

Czyli na logikę biorąc problem znajduje się po stronie Winampa, i bynajmniej nie jest to rozstrojony equalizer, bo mam go zawsze zamknięty.

Poza tym od kiedy to equalizer przestawia się przy dodawaniu utworów do listy. Zresztą sprawdziłem go w pierwszej kolejności.

Po odinstalowaniu programu wyczyściłem rejestr programem CCleaner, jednak na moje oko ustawienia zostały nadal w systemie.

Folder instalacyjny naturalnie usunąłem.

Nie zwróciłem uwagi czy przy odinstalowaniu usunął się plik konfiguracyjny, który znajduje się w folderze "Roaming".

Będę znowu na swoim komputerze to spróbuję go usunąć i zobaczymy czy to coś da.

Liczę na dalszą pomoc.


(Danielm86) #5

nie korzystam z Winampa ale czy nie ma tam czegoś takiego jak Replay Gain (z pewnością jest :stuck_out_tongue: ) Weź to wyłącz, a najlepiej to odinstaluj Winampa i zainstaluj na nowo w trybie Custom. Wtedy odhacz coś z Replay Gain i zainstaluj

PS

Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj