Witam,
Mam notebooka FS amilo ogladajac film prawie nie slysze dzwieku po podgloszeniu na maxa tylko troche lepiej slycha ale musi byc cisza zebym mogl wszystko slyszec. Co moze byc tegoprzyczyna ? Moze jet jakis sterownik poprawaijacy glosnosc ?
Witam,
Mam notebooka FS amilo ogladajac film prawie nie slysze dzwieku po podgloszeniu na maxa tylko troche lepiej slycha ale musi byc cisza zebym mogl wszystko slyszec. Co moze byc tegoprzyczyna ? Moze jet jakis sterownik poprawaijacy glosnosc ?
Jaki posiadasz system operacyjny ?
Kliknij dwukrotnie na ikonie głośniczka na pasku Tray (na dole, z prawej strony) i przesuń wszystkie suwaki maksymalnie do góry.
Jaki kodeki do filmów masz zainstalowane ?
Problem występuje na wszystkich filmach, czy tylko na jednym ? W jakim formacie są te filmy / film ?
WIN XP sp 2 kodekow sporo dlugo by wymieniac na wszystkich tak samo nawet mp3 tak cicho graja. ostatnio ogladany film mial rozszerzenia rmvb. Na sowaku po prawej na dole sie przeowa razem z podglaszaniem wiec jak na maxa zrobie to tam ez na maxa jest. Dzwieki systemowe so bardzo glosne.
Nie powinno się instalować kilka pakietów kodeków na raz. Może to powodować problemy, np. takie, jak masz teraz.
Odinstaluj wszystkie pakiety kodeków, jakie instalowałeś do tej pory (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy). Po odinstalowaniu uruchom ponownie komputer.
Pobierz i zainstaluj pakiet kodeków FFDShow.
Następnie pobierz i zainstaluj AC3Filter.
Skorzystaj z odtwarzaczy: AllPlayer, lub SubEdit-Player.
poolak2006 ,
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. Zadbaj również o to w dalszych, ewentualnych postach.
W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
zrobilem tak jak mowisz wszystko zaczelo dzialac ale GLOSU NIE MA WCALE
A w systemie w ogóle dźwięk jest ? W grach jest ?
Tak w systemie normalnie a w grach nie wiem bo nie gram w gry ;] tylko filmy i muza . ale juz wszystko opanowalem zainsatlowalem jakis kodek i teraz jest glooooooosno wszystko gra i buczy