Cichy dzwiek przy otwieraniu filmow


(poolak2006) #1

Witam,

Mam notebooka FS amilo ogladajac film prawie nie slysze dzwieku po podgloszeniu na maxa tylko troche lepiej slycha ale musi byc cisza zebym mogl wszystko slyszec. Co moze byc tegoprzyczyna ? Moze jet jakis sterownik poprawaijacy glosnosc ?


(Seba86mu) #2

Jaki posiadasz system operacyjny ?

Kliknij dwukrotnie na ikonie głośniczka na pasku Tray (na dole, z prawej strony) i przesuń wszystkie suwaki maksymalnie do góry.

Jaki kodeki do filmów masz zainstalowane ?

Problem występuje na wszystkich filmach, czy tylko na jednym ? W jakim formacie są te filmy / film ?


(poolak2006) #3

WIN XP sp 2 kodekow sporo dlugo by wymieniac na wszystkich tak samo nawet mp3 tak cicho graja. ostatnio ogladany film mial rozszerzenia rmvb. Na sowaku po prawej na dole sie przeowa razem z podglaszaniem wiec jak na maxa zrobie to tam ez na maxa jest. Dzwieki systemowe so bardzo glosne.


(Seba86mu) #4

Nie powinno się instalować kilka pakietów kodeków na raz. Może to powodować problemy, np. takie, jak masz teraz.

Odinstaluj wszystkie pakiety kodeków, jakie instalowałeś do tej pory (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy). Po odinstalowaniu uruchom ponownie komputer.

Pobierz i zainstaluj pakiet kodeków FFDShow.

Następnie pobierz i zainstaluj AC3Filter.

Skorzystaj z odtwarzaczy: AllPlayer, lub SubEdit-Player.


(poolak2006) #5

Zrobilem tak jak mowiles ale wyskakuje teraz blad

post-70697-13856534026573_thumb.jpg


(Seba86mu) #6

Do plików RMVB potrzebujesz -> Real Alternative.


(Agatonster) #7

poolak2006 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. Zadbaj również o to w dalszych, ewentualnych postach.

W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(poolak2006) #8

zrobilem tak jak mowisz wszystko zaczelo dzialac ale GLOSU NIE MA WCALE


(Seba86mu) #9

A w systemie w ogóle dźwięk jest ? W grach jest ?


(poolak2006) #10

Tak w systemie normalnie a w grach nie wiem bo nie gram w gry ;] tylko filmy i muza . ale juz wszystko opanowalem zainsatlowalem jakis kodek i teraz jest glooooooosno :wink: wszystko gra i buczy :wink: