Chciał bym poznać jaki warto kupić tani cooler pod AM4, priorytet cisza i, żeby dał radę z Ryzen 5 3600
Obudowa:
Planowana płyta główna:
Chciał bym poznać jaki warto kupić tani cooler pod AM4, priorytet cisza i, żeby dał radę z Ryzen 5 3600
Obudowa:
Planowana płyta główna:
W miarę tani, to znaczy? Jaki budżet? Bo do 100 PLN to Arctic Freezer 34 albo Fera 3.
Budę już masz czy kupujesz? Jeśli to drugie, to “taka se”, poszukałbym ciekawszej. W mobo tylko jeden slot m.2, który (gdy wykorzystany) wyłącza porty SATA 5 i 6.
Praktycznie każdy cooler da radę z ryzenem, ale nie każdy zmieści się do tej budy. I dopisz budżet, bo dla jednego tani to 200 zł, a dla drugiego 50. Z tych tanich to masz jeszcze spartany (koszt od 50-90, tu przykładowo spartan 4.
Fera 3 jest spoko, ale w starym pudełku może nie być podstawki pod AM4 i będziesz musiał napisać do producenta, który wyśle ją w cenie kosztów wysyłki po przesłaniu mu dowodu zakupu (12zł).
Pomyliło Ci się z Ferą 2.
Arctic, jakiś, wszystkie są ciche. Jest jeszcze Noctua, ale to inne pieniądze. Pozostałe raczej bywają głośniejsze od wymienionych.
Buda już jest.
Tani to powiedzmy do 150 zł i aby wlazł do tej budy. Wiem, że ona nie urywa, ale to komputer dla 16 latka, resztę jak dysk SSD i HDD już ma, zasilacz jest nie pamiętam jaki bo ja kiedyś ten komputer z Athlonem 860 pod FM2+ używałem i ma Radka 400 chyba z 8GB jak dobrze pamiętam od Asusa.
Myślałem coś nad be quiet poziomym, ale w tej cenie chyba nie da radu
Brutus M23. Wysokość chłodzenia to max. 157 mm. Czyli Fera 3 wejdzie, Fortis 3 już nie.
Coś takiego będzie złe?
Do tego na górze 2x120 w budzie?
Nikt nic nie doradzi?
Nie wydaje mi się, żeby ten radiator który znalazłeś był lepszy od stockowego AMD.
Fera 3 czy ten, czy bez różnicy, oba są na równym poziomie?? Ten niżej powinien wejść do budy chyba?