Hej, czy ktoś z Was wie jak w Illustratorze (CC lub innym) pociąć projekt np. na 6 równych kolumn?
Powiedzmy, że mam obraz i chcę go pociąć. Wiem jak to zrobić w Corelu, a za Chiny nie mogę tego wykonać w AI.
Hej, czy ktoś z Was wie jak w Illustratorze (CC lub innym) pociąć projekt np. na 6 równych kolumn?
Powiedzmy, że mam obraz i chcę go pociąć. Wiem jak to zrobić w Corelu, a za Chiny nie mogę tego wykonać w AI.
Używam angielskiej wersji wiec możesz spróbować object - patch - split into grid
Mogłoby to być to, tylko że po wrzuceniu tiff’a ta opcja jest niestety wyłączona. Super działa np. dla zwykłego prostokąta, bo dokładnie o coś takiego mi chodzi tylko dla całego obrazu.
No to pozostaje inna opcja wklejasz swoj tiff rysujesz na nim prostokąt o tej samej wielkości wciskasz prawy przycisk i wybierasz make compound patch potem tak jak wcześniej object - patch - split into grid potem zaznaczasz wszystko lącznie z fotą i prawym guzikiem make cliping mask. Illustrator nie posiada toolsów tego typu bazuje raczej na maskach i to chyba jedyne rozwiązanie żeby zadziałało