Gry AAA chyba taka podpowiedź starczy , mam niby parę gier na oku np. Wiedźmin 3 , seria AC powyżej 3 części , Watch Dogs 2 , Shadow of the Tomb Raider , Middle-Earth…, GTA V .itd czyli gry AAA ! więc możecie napisać jakie polecacie .itp
I napisałem ze gatunku AAA…
Cytuje z Gry-Online :
W branży gier wideo jest to określenie stosowane do oznaczenia „kalibru” produkcji. Kategoria AAA (lub Triple-A) odnosi się do gier powstających przy zaangażowaniu dużych nakładów finansowych, nastawionych na wysoką jakość finalnego produktu i korzystających z zaawansowanych technologii. Produkcje AAA to zazwyczaj projekty realizowane przez studia deweloperskie pracujące dla uznanych wydawców. Koszty stworzenia gier z kategorii Triple-A sięgają dziesiątków milionów dolarów. Często są to więc iteracje popularnych marek, co minimalizuje ryzyko poniesienia strat przez inwestorów.
Źródło: https://www.gry-online.pl/slownik-gracza-pojecie.asp?ID=285
Nie wytrzymam chyba na liście są przykładowe gry…i większość jest gatunku | Akcja, Przygodowa , RPG , Sandbox, Zręcznościowe, FPS , MMO , MMORPG , Hack’n’slash , Fabularne .itd | nie lubię gatunków Horror, Strategie , Karciane , Sportowe .itd | bez różnicy czy single player czy multi player…
No chodzi mu o gry hitowe / topowe
No to Metro, Seria Assasinów, Tomb Raidery gry od Workshop czyli Warhammer jak ktoś lubi strategie i RPG… z strzelanek to Fallouty / Far Cry, Destiny 2.
Z klasycznych RPG to Baldurs Gate II wersja enchanced, Pathfinder: Kingmaker, pillars of eternity 2, Divinity: Original Sin, Tyrany, Dragon Age…
Z japońskich RPG to polecić można serie Final Fantasy z tych nieco nowszych jeszcze Nier Automata.
Ogólnie jest tego bardzo sporo ja osobiście bardziej wole RPG niż strzelanki…
A jak chodzi o strzelanki to BioShock znajomy ostro pogrywa do dziś
Kupię sobię napewno :
| serię gier AC (Unity, Syndicate, Orgins , Odyssey…) | Red Dead Redemption 2 | Watch Dogs 2 | Wiedźmin 3 | Star Wars Jedi : Upadły Zakon | Middle Earth : Shadow of War | Shadow of the Tomb Raider | Far Cry : Primal (reszta średnio mi pasuję…) | Fallout 4 | Tom Clancy’s (Ghost Recon , The Division 2 , Wildlands , starsze chyba nie…) | może The Crew 2 | może Forza Horizon 4 | może NFS : Heat | i inne popularne gry…
Ten temat nie miał chyba sensu, bo chyba od początku wiem w co chcę zagrać, czyli same popularne gry…
Graj w to co lubisz a nie w to co inni żeby się przypodobać kolegą na korytarz u w szkole czy w pracy mówiąc że też grasz w najnowsze exlusive…
Ja ostatnio grałem w RimWorld… gra wygląda jak g*** z tibi rodem a giera mega
Nigdy nie grałem w gry żeby się przypodobać kolegą, grałem bo koledzy też grali i w taki sposób wbiłem w tej gre +1000h był to Minecraft ale każdemu ta gra się znudziła i teraz nie nikt z moich znajomych w to nie gra od 6 klasy i po co niby ktoś by w pracy miał mówić że gra w najnowsze exlusive… ( Mam 17 lat w września 18 xd)
Ta wypowiedź też ma mały sens i nie wiem po co nawet ją pisałem