Hej zamierzam zaktualizować system do Windows 10 i zainteresował mnie ten tryb który był w jakiejś wczesnej wersji do odblokowania i ty pytanie czy jest tez w oficjalnej?
Jeśli chodzi Ci o ciemny motym okien to jest dostępny w wersji finalnej 
Owszem, jest dostępny, lecz działa tylko na wersje systemowych (tych “Modern UI”) okienek. Jest dostępny UXstyle patcher oraz kilkanaście fajnych stylów na Win10, z którego mój ulubiony to Silk, ale Uxstyle jest jeszcze trochę zabugowany. Polecam z nim poczekać.
A jeszcze jak go włączyć?
to bardzo proste na pulpicie personalizuj< kolory
Niestety nie dziala.
To nie jest ten sam efekt jak tu
http://www.download.net.pl/upload/Windows10/windows10-dark-theme2.jpg
Krasor, piszesz że niestety nie działa. Jakiś błąd wychodzi Ci, czy coś? Działać musi. Ja na buildzie 10176 zastosowałem bez problemu ciemny motyw sposobem, który Ci przesłałem.
Robie tak jak pisze w tym poradniku i po prostu po ponownym uruchomieniu jest nadal to samo.
Dziekuje zadziałało ;)
A eksplorator plików jak otwierasz to masz ciemny czy jasny? ja mam jasny ale nie wiem czy tak powinno być ciemny mi się zrobił tylko jak wejdę w ustawienia
To działa tylko na wersje systemowych (tych “Modern UI”) a na zwykle okienka, niestety nie
Modern Ui jest chyba tylko w 8.1? mi zadziałało ale tylko zmienił mi się kolor w ustawieniach tak jak jest przedstawione na tym obrazku.