Cienkie Menu Start w Viście PL

Panowie zainstalujcie sobie Sunrise Vista Konfigurator i ustawcie tam styl Aero++, styl bardzo fajny i wąskie menu start

to wyjaśnienie jest znane od dawna. Dla mnie to wyjaśnienie jest bezsensu ponieważ po zmniejsazeniu menu moją metodą wszysdtkie pozycje się mieszczą a czcionka się niezmienia…

niewiem jak innym ale mi się najbardziej podoba Windowsowe AERO…

W nowej wersji Sunrise Vista Konfigurator jest styl zwykły AERO z wąskim menu start nazywa się Aero Full Glass

A ja sobie Zainstalowalem Angielska Wersje :wink: Ale troche ja zmodifikowalem

http://rehsup.deviantart.com/art/My-Des … 8-87944735

problem jest tylko w wersji Visty PL z zintegrowanym SP1 podreślam tylko z integrą i tylko tutaj sie nie da zmniejszyć tego menu metodą obecnie znaną, na Viscie PL bez SP1 zwęrzenie to żaden problem.

Maciek_27 - ja podziekuje za jakies Vista Sunrsie konfiguratory, chce to menu zwęrzyć osobiscie w org. stylu Aero.

Etagrats , jak zmodufikowales Viste w ten sposob jak podales na screenie?

Dołączam się do pytania underface, też bym chciał mieć taką Viste :smiley:

Jest to theme do Visty, znajdziecie go tu http://mheltin.deviantart.com/art/Re-ti … n-85972877 nalezy zmienic DPI na 97 (101%) z opisem jak to zrobic jak bedziecie mieli problemy to walcie na etagrats@hotmail.co.uk

moze jakis turial Etagrats , jak to dokładnie zrobic?

Właśnie, ja też nie potrafię tego zrobić.

Nadal nie działa a robie wszystko zgodnie z tutorialem.

Na chwile mialem cienkie gdy jakis styl wgralem a teraz sie wszystko psuje.

Zainstaluj se Sunrise. Zawiera ciekawe style z wąskim menu: http://www.sunriseproject.org/

Działa !!

Na świeżej Viście zrobilem tutka i wgrałem odpowiednia aktualkę o której wspominia zomo_prl.

sCooBy - po co wciskasz wszystkim swój Sunrise konfigurator, po co komu jakies inne style w tym programie, Aero trzeba zwęzić a nie isc na łatwiznę i instalować inne style, poza tym w wersji z zintegrowanym SP1 z instalatorem Visty i inne style nie pomogą, inaczej w przypadku Visty z doinstalowanym SP1.

Przez ten program popsułem system. Nie mogłem wyłączyć niecertyfikowanych styli. Musiałem robić format.

Jeśli już to polecam VistaGlass.

VIstaGlass i co nam to da. To jest tylko do przezroczystości w zmaksymalizowanych oknach.

Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie chodzi mi o screen w 1 poście tego tematu. Jak on uruchomił rozpoznawanie mowy w PL edycji Vista.

A ja właśnie polecam Sunrise Vista Konfigurator Scooby’ego. U mnie nic się nie wysypało, a w nowych stylach jest cienkie menu Start. Dodatkowo ściągnąłem sobie parę fajnych stylów z DeviantArt, tam menu start również jest cienkie.

Nareszcie udało mi się znaleźć rozwiązanie na szerokie menu w Vista PL zintegrowanym SP1 z instalatorem od Microsoft, wystarczyło trochę posiedzieć w Hex Edytorze, w wersji z zintegrowanym SP1 podmiana pliku .mui nie wchodzi w grę, efekt finalny wygląda tak

beznazwy1ww6bl3.th.jpg

:lol: :lol: :lol:

a co my mamy zrobić żeby mieć takie menu ?

potrzebne sa Hex Editor i Tiny Hexer, edytujemy plik aero.msstyle i zmieniamy wartości, wiecej info mozna znalesc na sieci