podmienić plik…
a potem zainstalować jakąś aktualizację dla Windows Vista lub SP1, bo SP1 jest właśnie aktualizacją dla Visty
Nie pomyliłem sie, ta łata jest odpowiedzialna za menu start, a konkretnie bez niej podmiana pliku aero.msstyles.mui z cienkim menu nic nie da, było to ładnie opisane na blogu SecurityZone ale niestety juz tego artykułu nie widze. http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/386 … ta_PL.aspx
W dniu 24.05.2008 , o godzinie 11:08 został dopisany post przez PeterMac
No i problem sie znowu powtórzył, po instalacji Visty juz z oficjalnie zintegrowanym SP1 PL, menu po podmianie pliku aero.msstyles.mui od wersji Visty ENG SP1 nadal menu jest szerokie, i raz po podmianie potrafi sie zwezić a juz po ponowym uruchomieniu systemu powraca znowu szerokie
No niestety ja też mam taki problem zinstegrowałem sobie viste z sp1 i po instalacji mam szerokie menu start.
Ej, ktoś to już napisał w sprawdzonych poradach
ej co napisał w tych sprawdzonych poradach ?
może ktoś dać screen z przed tego “zabiegu” i po ?
bo nie nie wiem o co chodzi
menu start Windows Vista w polskiej edycji językowej zostało poszerzone (białe pole) i wygląda obrzydliwie, zajmuje pół szerokości ekranu (!) co obrazują poniższe screeny:
w tym zabiegu chodzi oto by menu start w pl edycji wyglądało jak w oryginalnej (eng)…
Robilem zgodnie z instrukcjami i mi nadal nie działa !]
Prosze o pomoc
ja mam polska wersje i nie mam takiego szerokiego, moze masz jakis plik/folder o jakiejsc dlugiej nazwie i dlateg sam sie poszerza
masz wersje z sp1?
szerokie menu jest w polskiej viscie bez względu na edycję, u niektórych SP1 zwęziło menu (przynajmniej tak twierdzą).
zapodaj screen ze swojego menu to zobaczymy wtedy…
Prosze:
Mam Viste home Basic bez SP1
u mnie to wyglada tak jakos nie wydaje mi sie zeby bylo szerokie
pozdro
witaj, underface niestety wydaje ci się że nie jest szerokie, oto screen z menu wąskiego (aktualnie używam visty ultimate z ang pakietem językowym co powoduje zwężenie menu):
twoje menu widać "wgłębi "porównaj nsobie szerokość białego pola, ilu calowy masz monitor i czy jest panormiiczny czy zwykły? bo na panoramach to menu może wydawać się wąskie ale na zwykłych monitorach to menu jest okropnie szerokie…
zomo_prl a co z moim menu? mam monitor CRT 21’
20 cali 4:3 mi tam nie preszkadza
a co ma z nim być?
może tobie nie przeszkadza ale innym tak…
W dniu 01.06.2008 , o godzinie 11:12 został dopisany post przez zomo_prl
ps underface zmniejsz sobie liczbę ostatnio wyświetlanych programów do 9 albo 10 i zobacz wtedy że to menu jest okropnie szerokie.
Gdy masz 16progamów na tej liście to menu faktycznie wydaje się nie takie szerokie, jednak po zmniejszeniu liczby programów zobaczysz że jest okropnie szerokie…
no ale ja uzywam tego aby jak najwiecej sie programow miescilo jak mam 10 to jest troche niepraktyczne, zreszta jak klikasz mwszystkie programy to nie musze przesuwac listy wieksze jest lepsze:D to moja opinia jak sie ktos z nia nie zgadza to jego sprawa jak wiadomo są gusta i guściki, zreszta w tym menu klika sie kilka razy a nie jest wyswietlkone na stale na pulpicie wiec nie wiem o co tyle problemow
:lol: :lol: :lol:
wiadomo że większe jest wygodniejsze ale przy domyślnych 9programach widać wtedy bardzo wyrażnie że to menu jest szerokie, nawet przy trwoim ustawieniu widać to choć już mniej wyrażnie ale jednak…
Witam tez probowalem wszystkiego i nic nadal Menu Start Szerokie jak Tralala Czekam dalej na rozwiazanie juz mialem sie przezucic na Angielska Viste ale dam szanse sie popisac na Forum
( Blagam niech ktos to w koncu rozgryzie
)
W dniu 05.06.2008 , o godzinie 7:56 został dopisany post przez Etagrats
Pare dni temu napisalem o tym menu do microsoftu , koles wyjasnia mi w meilu ze menu start, biale pole w menu, jest wieksze w polskiej edycji systemu Windows Vista poniewaz polskie wyrazy sa wieksze, mamy jezyk jaki mamy nic sie nie poradzi to nie jest blad tak poprostuy juz jest, Pewnie dlatego przeszedlem na Angielska edycje heheh Ale jak ktos znajdzie skosob na zmniejszenie tego to spoko