Ciężka współpraca z laptopem z Vistą


(Motosimsun) #1

Nie mogę uruchomić Windows Defender. Komp świruje - wiesza się, bardzo wolno pracuje.

Logi z FRST:

http://wklej.org/id/1792857/ addition

http://wklej.org/id/1792859/ - shortcut

http://wklej.org/id/1792867/ - FRST

 

Proszę o pomoc.

z góry dziękuję


(Semtex) #2

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” itp. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.


(system) #3

Masz za to włączony Microsoft Security Essentials, więc Windows Defender wyłączył się samoczynnie.


(Motosimsun) #4

OK. A co z muleniem?


(Acorus) #5

Odinstaluj Adobe Reader 8.1.3,Update for Foxtab.Otwórz notatnik systemowy i wklej:

HKLM\...\Run: [RtHDVCpl] = C:\Windows\RtHDVCpl.exe [4444160 2007-04-25] (Realtek Semiconductor)
HKLM\...\Run: [Skytel] = C:\Windows\Skytel.exe [1822720 2007-04-13] (Realtek Semiconductor Corp.)
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] - {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} = Brak pliku
S4 blbdrive; \SystemRoot\system32\drivers\blbdrive.sys [X]
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.

Przeskanuj programem Malwarebytes Anti-Malware https://www.malwarebytes.org/downloads/


(IPSEN) #6

Zaczyna brakować miejsca na dysku systemowym. Ccleaner> narzędzia> przywracanie systemu> skasuj punkty przywracania systemu,najnowszy zostaw oraz przeczyść system i rejestr.Dodatkowo-http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/delete-files-using-disk-cleanup#delete-files-using-disk-cleanup=windows-vista

 

Sprawdzimy dysk-Uruchom Wiersz poleceń (w menu start w Uruchom wpisz cmd.exe i OK), wpisz chkdsk c: /f kliknij Enter, wpisz T i zatwierdź enterem, uruchom ponownie komputer.  Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.


(Motosimsun) #7

Coś mi nie idzie :confused: http://pl.tinypic.com/r/2djxvfa/8

 


(IPSEN) #8

 Zobacz czy trybie awaryjnym problem również występuje z muleniem

Pokaż jeszcze parametry z programu-http://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Program,Windows,12177.html