Tak… okazało się że hfs zmienił mój port na 8080 z 80 chyba sobie tak zmienia jakoś sam… wiec zmieniłem ręcznie tam gdzie pisałeś. Miłęgo oglądania! Czyli jak coś nie łączy muszę ręcznie tutaj dodawać?
Jeśli zmienisz port w serwerze, to jedyne co musisz zmienić w CIS, to przejść do reguł globalnych, zaznaczyć regułę HTTP File Server, kliknąć edytuj, zmienić port docelowy i zapisać zmiany i powinno działać.
Tak, ja też. To jest IMO najlepsza opcja. Masz pełną kontrolę nad tym co może, a co nie może łączyć się z siecią. Zawsze będziesz pytany o zgodę.
OK dziękuję! Hmmmmmm… a nie lepiej bym miał tą regułę dodaną i “Ustawienia zachowania zapory sieciowej” na “Tryb bezpieczny” ?!? Da się tak w ogóle by było to i to? (żeby mi też działał hfs i inne które dodam ewentualnie przy tym ustawieniu) Wybacz taki natłok tendencyjnych pytań, ale jestem newbie z COMODO.
Pytania, jak pytania. To, że ten tryb nazywa się “Tryb bezpieczny” nie oznacza, że jest bezpieczniejszy niż “Tryb własnych reguł”. Jeśli jednak chcesz z niego korzystać to nie widzę przeszkód. Tutaj masz opisane wszystkie opcje: http://help.comodo.com/topic-72-1-284-3022-General-Settings.html