Nie wiem jak to jest, ale przed chwilą sprawdziłem na xp i pod wymienionymi w temacie przeglądarkami i robiąc to samo co na Windows 7, działa i jest edytor CK.
Natomiast na xampp, który jest na Windows 7 i mając napisane odnośnik do skryptu:
<script src="ckeditor.js"></script>
Nie działa! A tak samo miałem w Vertrigo pod XP.
Będzie działać, gdy skopiuję link jaki jest do skryptu, który jest na serwerze ckeditor. A tak to nic!
Starszy edytor, znaczy starsza wersja, którą mam na xampp działa tylko pod chrome, ale w firefox już nie!
Nie ma możliwości, żeby CKEditor ładował się inaczej na Windowsie XP i Windowsie 7. Zależy on tylko od przeglądarki, nie od systemu. Podejrzewam, że skrypt nie jest ładowany na jednym z systemów, bo serwer tam inaczej rozumie ścieżki. Na Chromie otwórz “Developer Tools” (Ikona opcji -> “More tools” -> “Developer Tools”), przejść do zakładki “Network” i odśwież stronę. Będziesz widział na czerwono wszystkie pliki, które się nie załadowały. Mam nadzieję, że to pomoże.
Sprawdziłem na laptopie gdzie jest xampp v.3.2.1 i działa pod windows 7. Widać edytor w html i php. Jednak z komputera z którego piszę, też jest ta sama wersja i tylko widać w firefox, w chrome pliki html a nie php. Myślałem, że kaspersky mi blokuje, ale niestety nie. Dziwne to jest.
Aktualizacja
Dobra już działa. Okazało się, że historia, pamięć cache nie była wyczyszczona:)