Classic Doom mod do Doom 3 Problem z uruchomieniem

Gra po prostu łączy się z serwerami Id Software i sprawdza legalność klucza gry jak jest nielegalny to daje informację ze klucz niepoprawny.

1. Masz piracką kopie gry.

2. Klucz był używany na różnych komputerach przez to został dodany do listy pirackich kluczy.

Rozwiązanie:

Kup oryginał lub odłącz internet n czas gry w Doom 3.

Wersja 1.0 Doom 3 nie łączy się z serwerami ID ale wersje 1.1 , 1.2 , 1.3 , 1.3.1 łączą się i sprawdzają czy gra jest aktualna i czy klucz produktu jest legalny.

To w celach testowych zainstaluj sobie z użyciem pirackiego klucza Doom 3 RoE + patche 1.3 + 1.3.1 a po podłączeniu do neta zostaniesz poinformowany że musisz podać oryginalny klucz z pudełka bo aktualny został zablokowany. Takich rzeczy nie ma przy korzystaniu z legalnego klucza. Gra łączy się z serwerami ID i zostało to wprowadzone w raz z patchem 1.2 np:

Gra piracka Doom 3 1.2 do 1.3.1 bez dostępu do neta próbuje się łączyć z serwerami ID po nieudanym połączeniu podaje że gra jest legalna.

Gra piracka Doom 3 1.2 1.3.1 z dostępem do neta próbuje się łączyć z serwerami ID po udanym połączeniu blokuje piracki klucz i prosi o podanie legalnego z pudełka.

Gra legalna Doom 3 1.2 do 1.3.1 bez dostępu do neta próbuje się łączyć z serwerami ID po nieudanym połączeniu podaje że gra jest legalna.

Gra legalna Doom 3 1.2 do 1.3.1 z dostępem do neta próbuje się łączyć z serwerami ID po udanym połączeniu podaje że gra jest legalna.

Tak samo jest z Quake 4 i Prey.

Dotarło ?

PS: Do Moderatorów to nie jest zachęta do piracenia tylko wyjaśnienie że piracki Doom 3 jest blokowany po podłaszeniu do neta więc jak ktoś chce grać w Doom 3 z użyciem internetu musi nabyć legalną kopie gry.

Witam,

proszę pomóżcie- mam Windowsa 7, 64bit, procesor i7, nvidie gtx 680. Zainstalowałem Doom 3 w polskiej wersji. Poszło ok. Ale po próbie uruchomienia płytka chwile się pokręci i staje. Gra się nie uruchamia. Żadne komunikaty nie wyskakują. Zainstalowałem patch 1.3.1 i to samo. Proszę Was o pomoc.

dzięki