ClearPageFileAtShutdown - czy warto?

ClearPageFileAtShutdow n - jeśli ustawimy na 1 system będzie czyścił plik wymiany przy zamykaniu w celu płynniejszej pracy podczas następnej sesji. 0 - wyłączone (szybszy start)

Niektórzy polecają włączyć a inni odradzają twierdząc że jest to wadliwa edycja rejestru.

Jakie jest wasze zdanie?

Plik wymiany jest plikiem pamięci wirtualnej --> CZYTAJ

Pamięć wirtualna w systemie Windows XP jest najlepiej przydzielana, gdy przydziela ją sam system…

Także każda ingerencja w pamięć wirtualną nie powoduje stabilizacji systemu :stuck_out_tongue:

Fakt… System może działać szybciej…

Ale z własnych doświadczeń wiem, że w WinXp pamięć wirtualną zostawić dla samoistnej rezerwacji systemu :wink:

Pozdrawiam

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … onicowania

na moim przestarzałym kompie, nie było widać róznicy po wyczyszcznieu pamięci SWAP , ale była róznica przy wyłanczaniu komputera, gdzie czas się wyduzył, przy dużej pojemności i szybkich pamieciach ta opcja jest wskazna :wink:

Chomiczek83 , ja nie chcę wyłączać SWAP’a tylko czyścić jego pamięć przy wyłączaniu komputera.

Piotr P. , a co to ma do tematu? Ja nie mam zamiaru przenosić SWAP’a na inną partycję

De Niro , Fakt, czas wyłączania jest dłuższy ale na tym mi nie zależy, ważniejsze by następna sesja była płynniejsza (ale czy faktycznie tao działa?)

Od jakich wielkości pojemności i szybkości pamięci warto włączyć ClearPageFileAtShutdown?

min. DDR 512MB

Domyślam się że na moim sprzęcie jest to wskazane?

Win XP pro

pentium M 740

512RAM DDR2

80GB

ps. dlaczego niektórzy uwarzają to jako wadliwa edycja rejestru?

jasne :!: patrz na zachowanie systemu, oraz co pokazuje podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> eventvwr.msc