Cloop nie działa


(Rosiak112) #1

Mam ubuntu.

Kiedy wpisuje:

modprobe cloop

Wyrzuca mi błąd:

FATAL: Module cloop not found.

Dziwne bo gdyby nie był zainstalowany to by wyrzuciło co innego, ale widać że czegoś brak.

Proszę o pomoc.


(roobal) #2

Może ten moduł nazywa się inaczej, sprawdź poleceniem

lsmod | grep cloop

Pozdrawiam!


(Rosiak112) #3

Nic...

Uruchamiałem według wskazówek/tutorialu więc raczej nazwa się zgadza

Dla scisłości:

http://eko.one.pl/?p=RemasteringLiveCD# ... stemuplikw


(dragonn) #4

A to zrobiłeś?

EDIT

A druga sprawa zauważyłeś to:

I raczej to też się sprawdzi do nowszych ubuntów, jako że one również korzystają z squashfs


(system) #5

Czy cloop nie jest czasami wkompilowany w jajco ?


(Rosiak112) #6

Nie, cloop jest zainstalowany spr. w centrum oprogramowania, tylko nie działa.

No dzięki, nie doczytałem, przydało się.

No ale nadal nie wiem czego cloop akurat nie działa, no ale dobra i tak mi sie raczej nie przyda.

Nawet fajnie się modyfikuje tego ubuntu z chrootem :wink:

Wie ktoś jak ustawić domyślne środowisko graficzne ? (tzn, w którym pliku ? )


(dragonn) #7

I sam sobie odpowiedziałeś dlaczego ci cloop nie działa. Co nie?


(Kaka') #8

rosiak112 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif