Witam, mam problem z CMD, od pewnego czasu, gdy chcę uruchomić wiersz poleceń, on od razu się wyłącza. Zrobiłem skan FRST.
Addition.txt (39,9 KB) FRST.txt (62,7 KB)
A uruchomić Powershell-a możesz?
Bo stamtąd już prosta droga do cmd:
Wystarczy wpisać CMD i wcisnąć ENTER
Powershell umie się odpalać dobre kilka sekund, zanim uda się coś wpisać; nie jestem pewien czy SSD zmniejsza ten lag (dla szybszego PS nie będę wymieniać…).
Tutaj ta podpowiedź jako koło ratunkowe
Oczywiście, powershell’a mogę uruchomić.
Natomiast, jeżeli to jest ten proces, to informacje na screenie.
Żeby jeszcze istniał jakiś tryb verbous/debug to moznaby w ten sposób zdiagnozować co się dzieje, ale bez tego to żadne rozwiązanie.
Pogląd zdarzeń w Windows to po co?
Znaczy się, takie logi systemowe? Jeśli jesteś w stanie na ich podstawie diagnozować problemy windowsa to składam pokłony Ja tej sztuki nie opanuje nigdy.
Czytam niczym wróżka z kryształowej kuli…
Trudna to sztuka, wymaga treningu…
@Skyner77 kolega @m4s zaraz ci tu powie które logi systemowe udostępnić i będziemy mieli diagnozę bez pomocy @iJuliusz
Czekam na informacje
Zarządzanie komputerem/podgląd zdarzeń/dzienniki systemu Windows/system lub aplikacja
W rozszerzeniu .txt?
Zobaczy są błędy i tylko w korelacji czasowej.
Możesz też utworzyć nowe konto użytkownika i sprawdzić na nim.
Miałem to samo. To były pozostałości po jakimś syfie. Sprawdź czy masz w menedżerze zadań lub usługach coś takiego jak SoundMixer, albo jakoś tak.
Sound Mixing Utility
Witaj @Skyner77
Próbuję nadążyć ze sprawdzaniem logów
Jest infekcja SoundMixer
- Włącz przywracanie systemu, gdyż każde próby naprawy FRST, będą tworzyły Punkt Przywracania.
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\piotr\OneDrive\Desktop
fixlist.txt (7,9 KB)
“Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST z Uprawnieniami Administratora i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner, uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść, wklej plik wynikowy.