No jak odpalisz instalacje ww. to zrobi wszystko sam w kilku krokach - tworzy użytkowników, bazę, nadaje prawa. Tobie pozostaje zmiana szablony i redagowanie serwisu.
Nie spotkałem się z tym, żeby coś samo wiedziało jakie moduły i gdzie dodać do szablony stworzonego przez Ciebie. Może istnieje, jednak wymaga i tak przeróbek w czystym szablonie HTML.
Tworzysz bazę danych , instalujesz joomle, przy instalacji podajesz namiary na bazę. Szablon z HTML robisz na joomle (w necie jest jakis tutorial jak się nie mylę jak to zorbić). No i wszystko dalej z górki
Ale jak kreator CMSa? Joomla to CMS w którym możesz kreować serwisy z własnym szablonem. Możesz dodawać i odejmować moduły, konfigurować je. Nie ma czegoś takiego że ci “napisze” CMSa takiego jak ty chcesz do takiego szablony jak chcesz - od tego są programiści lub hobbyści.
Muszę Cię zmartwić - bo na logikę nie można zrobić czegoś takiego, a jeśli można to będzie to tak skomplikowany program, że za darmo nie będzie dostępny.
Chyba, że np. program wymaga aby określona część strony znajdowała się w divie o określonym ID i na tego podstawie generuje cały system zarządzania, ale wątpię…
verex, uśmiechnij się, nachyl do monitora i powiedz grzecznie: “programie, uruchom się”, a i nie zapomnij dodać słowa “proszę” - to bardzo ważne!
A tak serio, to sam jeszcze nie spotkałem się z takim programem, gdzieś mi mignęły tylko kreatory templatek, ale nie całych cms’ów.
Szczerze powiedziawszy, to w takie coś nie wierzę, nawet jeśli takie coś by działało, to raczej wynik odbiegał by mocno jakościowo od tradycyjnych cms’ów.
Szczerze, to nie rozumiem dlaczego się tak upierasz przy jakimś bliżej nieokreślonym programie niewiadomego pochodzenia i wątpliwej skuteczności. 100 razy lepiej i latwiej będzie pobrać jakikolwiek cms typu joomla, drupal, wordpress itd. -instalacja tego jest banalna, setki gotowych templatek i pluginów - a nic nie stoi na przeszkodzie byś zrobił własną templatkę.
-możesz sie wzorować na istniejących, mozesz skorzystać z jakiegoś poradnika jakich w sieci pełno. W czym problem?
A myślisz, że jakiś program zrobi wszystko za ciebie? - dobre!
w sumie to niezły patent by był - program z przyciskami w stylu " zrób mi portal w stylu nk"