Zna może ktoś jakiegoś CMS, który umożliwia przy pisaniu nowego artykułu zamieszczanie w nim zdjęć, obrazów??
Nie chodzi mi o zwykłe wklejenie adresu obrazka, ale o równoczesne wrzucenie go na serwer.
Sprawdziłem jakieś 20 darmowych CMS i kurcze nie znalazłem takiej funkcji, a jest ona przydatna jak kilka osób pisze teksty a nie chcemy dać im dostępu do FTP
Ze strony będą korzystać nauczyciele, a Ci w większości nie są zbyt rozgarnięci jeśli chodzi o komputery i już widzę to tłumaczenie im, aby wrzucili pliki na inny serwerm a potem wpisywali linki do nich
Jak dla mnie wzorcowo jest to rozwiązane na http://www.ucoz.net - bardzo dobry skrypcik, z kilkoma tylko błędami, ale niestety można używać go tylko tym serwerze ;(
tak, ale ja szukam takiej, aby w trakcie pisania artykułu użytkownik mógł wrzucić obrazek do niego (tak jak np. WordPress) no i żeby był rozdział na system newsów i artykułów
po prostu stawiam dużo stron na cmsach, a funkcja o której pisze jest bardzo przydatna, no i niestety tylko jeden CMS - WordPress ma ją, no ale jak już pisałem, nie podoba mi się, a co ważniejsze na portal WordPress nie dokońca się nadaje