Witam.
Mam taki problem, że co chwile mi się laptop ładuje/nie ładuje, i tak cały czas co kilka sekund. Co może być problemem? Jak żarówką sprawdzałem zasilacz, to niby cały czas świeci…
Witam.
Mam taki problem, że co chwile mi się laptop ładuje/nie ładuje, i tak cały czas co kilka sekund. Co może być problemem? Jak żarówką sprawdzałem zasilacz, to niby cały czas świeci…
Gniazdo może być wyrobione.
1/ jaki laptop (firma)
2/ jaki OS
3/ czy to samo się dzieje przed uruchomieniem komputera (tj. jak patrzysz np. w biosie (jak to umożliwia) - czy ładuje się poza systemem operacyjnym.
Acer V3-571G
Windows 8.1
Od włączenia kompa raz łąduje raz nie - jeszcze zanim załaduje się system.
NA innej ładowarce jest to samo. Próbowałem lekko odgiąć bolec w gnieździe żeby ciężej wchodził wtyk, ale bez efektu.
Aktualizacja:
Rozkręciłem lapka, myśląc że coś z tym gniazdem, ale wyglądało dobrze. Jak wyciągnę baterie - laptop cały czas chodzi. Co może być powodem, że jak mam włożoną baterię to co chwile się pokazuje - raz podłączony do zasilania / raz na baterii.
Okazuje się, że jak wyciągnę baterie jest OK. Gdy bateria się ładuje (ma mniej niż 100%) też jest OK. Ale jak bateria jest naładowana do pełna, to co chwile pokazuje, że jest podłączony do prądu, a za chwile że tylko na baterii i tak w kółko… Coś by było z baterią nie tak? Czy w czym może być problem?
Nie to jest normalne.
Normalne, że mi pika “Podłączony do prądu”, “Odłączony od prądu”…
WITAM! I kolego znalazłeś przyczynę problemu, bo mam tak samo w tym samym modelu co ty laptop ma już koło 4 lat i bateria trzymała koło 2 godzin a teraz skoki ładuje nie ładuje, przyczyna ustaje nie raz na parę dni ale powraca, teraz została paca bez baterii bo przynajmniej nie pika:)
Oddalem baterię na gwarancję bo to ona wszystko psuła (zamiennik)
dzięki za odpowiedź, u mnie jest oryginalna i trzyma na razie jak nowa jak się naładuje wiec sam nie wiem co jest u mnie poczekam zobaczę , pozdrawiam