Siema zastanawiam się jaka najlepsza kartę dołożyć w przyszłości do ryzena 5 3400g
Jak myślicie jaka karta będzie najlepsza do tego procka ? Bo ja nie mam pojęcia
Zależnie od budżetu:
1660ti/super
lub uderzać na wyższą półkę w stylu 3060/3070
Będzie też wtedy zapas jak wymienisz procka na przykład na serię 5000.
Cena / Jakość 1660 Super/Ti, ewentualnie jakaś 3050.
Pcie, Ryzeny G mają przycięte do 8 linii, pcie v3 jeszcze. 3000 mają już bazowo pcie v4 i to przycięcie może być odczuwalne.
A będzie w ogóle taki model?
Bo pierwszy raz o nim słyszę.
Podobno tak, zarejestrowali nazwę dla niego. Jaka specyfikacja? Nie wiem, ale pewnie przecieki są.
The NVIDIA GeForce RTX 3050, RTX 3060, RTX 3070 Ti and RTX 3080 Ti edge closer to release with EEC registration - NotebookCheck.net News
No ale nazwa to jeszcze nic nie znaczy i nawet jeszcze nie było premiery 3060 a o 3050 nikt nic nie wie. Nawet na konferencji o tej karcie nie było mowy. Więc czekanie na ten model to nawet nie wiadomo ile miesięcy. Może to jakiś “as” w rękawie Nvidii ale przecież poza tym nic o nim nie wiadomo. Codziennie przeglądam strony IT i o grach i pierwszy raz o takim “wynalazku” właśnie dowiedziałem się dziś od ciebie.
Tu jeszcze jeden link:
https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-3050-pierwsze-przecieki-o-tanim-ampere
No i 3050Ti:
https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-3060-i-rtx-3050-ti-w-drodze-premiera-w-2021
Ja nie potrzebuje jakieś super karty nie gram w za bardzo wymagające gry ale wola bym odrazy kupić taką trochę lepsza wrazie jak bym miał kaprys odpalenia jakiejś nowszej gierki
I jeszcze jedno pytanko czy zasilacz 500w wystarczy jak bym do tego dorzucił 1660?
Jeśli ma 500W na linii 12V, to tak.
A taka niedroga karta graficzna dwa razy wydajniejsza od zintegrowanej Vega 11?
Z używek to 1050.
1050 jest ok, ale lepiej poszukać w tej cenie rx 5604GB lub dopłacić 100 zł do 1050TI (~~350), ta ostatnia radzi sobie nawet z nowymi grami, powinna też Cyberbuga2077 na 900p średnio/niskich uciągnąć.
Nie, chodzi tu o taką. 500+ za gtx 1050, to szaleństwo. Ona jest warta 2x mniej. Co więcej jest na tyle nowa, że trzeba wielkiego pecha, by padła w ciągu najbliższych 2-3 lat.
Gtx 1050 - Akcesoria i części - OLX.pl
Aktualnie mam silentiumpc elementum E2 SI - 450 on chyba będzie za słaby co?
To całkiem dobry zasilacz, faktycznie ma taka moc jak deklarują i nie sypie się jak chińczyki. Bezproblemowo uciągnie Ryzena 3400G, bez podkręcania, i nawet 1660.
Ok dzięki wielkie za odpowiedzi