Co dokupić, aby komputer był przystosowany do gier?

Siema. Oto podstawowe dane mojego kompa.

Procesor AMD Athlon II X2 245 Processo, MMX, 3D now, -2.9GHz.

Karta graficzna: ATI Radeon 4350 512mb.

Ram: 3 GB.

Everest nie pokazuje mi nazwy płyty głównej dlatego nie podałem wyżej.

Zastanawiam się czy zostawić procesor i płytę główną a kupić jakąś dobrą kartę graficzną do 450 zł.?

Czy może jednak wymienić płytę główną i procesor?

Dokup kartę graficzną + zasilacz jak masz słaby .

Na zasilaczu pisze: Max Power 420W.

Tak jak myślałem kartę graficzną, a procek pociągnie lepsze gry?

Pojęcie względne :slight_smile: Określ się jakie to gry,będzie łatwiej wtedy .

Na tym sprzęcie co mam teraz, kupiłem gta 4, tylko mogłem grać na najniższych ustawieniach dosłownie wszystko na najniższych i jeszcze trochę przycina. Nawet musiałem ograniczyć dystans widziany oraz gęstość samochodów. No nie wiem, chodzi mi o te nowsze gry chociaż na na średnich ustawieniach.

Moje doświadczenia mówią :- karta karta jeszcze raz karta

Mój kolega ma pierwszy 2rdzeniowy procesor intela 1.8x2 ,mocną kartę i każdą grę uruchomi. :slight_smile:

Twoja karta to zabytek,Sama wymiana bardzo dużo zmieni.A GTA 4 ma zerowe wymagania,tak w ogóle :smiley: Koleś grał w to na 128 bitowej karcie,która kosztowała 200zł nowa.

I co z tego ze 128 bitowa? GTS 450 też jest na 128 bitowej a odpali większość gier płynnie.

Co raz bardziej jestem skłonny stwierdzić, że w grach naprawdę to tylko grafika wszystko renderuje, procesor tutaj jest bezużyteczny. Wymień tą grafikę, bo jest tragiczna.

Ten procek daje radę z GTA 4, jest tylko 200MHz wolniejszy od mojego (gta 4 lubi szybkie wielordzeniówki), na moim sprzęcie spokojnie na średnich ciągnie.

Zasilacz do wymiany, więc odpada ci jakieś 150 zeta, czyli pozostaje kupno radka HD 4850, ewentualnie używanego 5770/6770

A tak poza tym jaka-karta-graficzna-takiego-zestawu-t494161.html