Co jakiś czas komputer piszczy

siemka, mam problem z kartą dźwiękową, otóż po zrobieniu formata i zaintalowaniu sterów kX (na oryginalnych nie działał środkowy głośnik) co jakiś czas (nie jest to jakieś regularne) po prostu przestaje działać dźwięk i wszystkie dźwięki są wydawane jak piski (na gadu-gadu mam sygnał Ding co jest odtwarzane jako biiiiip, a jak włącze jakąś piosenkę to jest po prostu ciągły pisk)

pisk wydobywa się z głośników a nie z komputera

jak to mozna naprawić?? przed formatem na tych sterach wszystko było ok

Sprawdź czy wszystko jest dobrze powtykane do kty dźwiękowej. A moze porostu zepsóły się głośniki (np. zadużo używałeś potencjometru do regulacji głośności).

wszystko na pewno jest ok, bo jak mowiłem to jest tak, że nagle jest dźwięk przestaje grać i zaczyna piszczeć, a potem znowu pojawiają się normalne dźwięki (właśnie w tej chwili znowu wróciły)

Złączono Posta : 12.09.2007 (Sro) 16:57

na pewno jest to coś z kartą a nie głośnikami bo jak podłączyłem słuchawki to też piszczało… tylko jak ją naprawić?? czy to wina sterów?

Po pierwsze podłącz głośniki do innego urządzenia(może być nawet mp3), sprawdź czy głośniki są prawidłowo podłączone. Spróbuj także odinstalować sterowniki od karty dźwiękowej i zainstaluj je ponownie.