Co jest lepsze ....laptop czy komp?

Mam wysokie wymagania :stuck_out_tongue: Taki już jestem :wink: Dobra koniec OT :stuck_out_tongue: Pozdro :wink:

heh dzieki za info, nawet nie wiedzialem ze juz jest na sieci betka :slight_smile:

Jeżeli coś tam kombinujesz z grafiką to pocelacm blaszaka

Betka jest już długo ponad 2 tygodnie :wink: Ale tylko dla użytkowników fileplanet. I musisz mieć jeszcze szczęście że akurat Ciebie wylosują i dostaniesz key’a :stuck_out_tongue:

Zajrzyj tutaj… KLIK

Ile w tym prawdy, zobaczymy po premierze gry, ew. po pojawieniu się dema.

Zależy co kto lubi :slight_smile:

Laptop i komp, każdy ma swoje zalety.

To ja Ci powiem że na takim kompie to na minimalnych detalach i rozdzielczości 1024/768 masz pokaz slajdów. Uwierz grałem już w betę i trochę wiem. Oczywiście te wymagania mogą się zmienić. Ale teraz na takim kompie jak tam jest podany w wymaganiach to nie da się grać :-x

Znalazlem alternatywną strone z betką i keyem :wink:

WizZz widzę że się nie orientujesz w radonach. Model HD 2900 512DDR3\512 jako jedyna karta dostępna na rynku masz 512 bitową szynę. Chodzi tak dobrze jak najnowsze karty nvidi, a kosztuje ok 1200-1300zł. Jeśli chodzi o procek wystarczy Athlona 64 X2 6400+ Black Edition który kosztuje 600-700 zł, dobra płyta główna Asusa 400-600zł, zasilacz 350 zł, obudowa z pleksy 200 zł no i 1 GB ramu DDR3 1333mhz 1000zł lub 3 GB DDR2 1000mhz 900zł.

Jak widzisz ten zestaw kosztuje ok 3500 zł a narazie wszystkie programy odpalisz na full detalach

Watras16 - no nie powiedziałbym ze chodzi tak dobrze jak nowe karty nvidi :slight_smile:

beznazwy3db9.jpg

:shock: Napewno nie jest tak wydajna jak moja Gf. 8800 Ultra ;] Nie bez przyczyny jest tak duża rozbieżność cenowa.

każdy ma swoje zdanie :stuck_out_tongue:

no właśnie :roll:

Akurat te wyniki, moim zdaniem nie przesądzają o zaniżonej wydajności HD2900 względem GeForce-ów 8800GTS (oczywiście nie podlega dyskusji, że HD2900 nie może się równać z 8800GTX czy Ultra, zarówno pod względem wydajności jak i ceny :P). Wybrałeś gry, które są bolączką Radków, a przecież jest sporo tytułów, które działają równie dobrze lub nawet lepiej na kartach ATI (np. BioShock ma działać sprawniej na kartach ATI).

Po pierwsze obie gry należą do programy Nvidia - The way it’s meant to be played. 8) Nic więc dziwnego, że działają lepiej na kartach nvidii.

Test Stalkera przeprowadzono w rozdzielczości 1600x1200, więc większa ilość klatek jest nieunikniona, zwłaszcza przy większej ilości pamięci w kartach nvidii.

Kolejna sprawa to sterowniki… ciągle niestety nie dopracowane w 100%. :frowning: Co jest winą tylko i wyłącznie AMD/ATI, nic ich nie usprawiedliwia. :?

Co do Lost Planet, to podobno przy konwersji, technicy z AMD/ATI nie zostali dopuszczeni do kodu gry. Stąd, jak przypuszczam tragiczna wydajność Lost Planet na Radeonach.

Sorka, za błąd cenowy. Trzeba do tego zestawu dodać twardy dysk czyli w sumie ok 4000zł